Desert

Kolači s glatkim brašnom za sve prigode

Tražite recept za kolač s glatkim brašnom? Kolači s glatkim brašnom mogu biti jako ukusni. Danas donosimo recept za kolač s glatkim brašnom.

brasno-kolač.jpg
Foto: Pixabay

Glatko brašno se obično ne koristi za izradu kolača, ali ako je to sve što imate u ormariću, onda je ovo recept koji trebate slijediti. Slojeve biskvita ispunite kremom od maslaca i džemom.

Biskvit za kolači s glatkim brašnom:

  • 2 jaja
  • 125 g šećera u prahu
  • 100 ml suncokretovog ulja
  • ½ žličice octa
  • 10 dkg glatkog brašna
  • 20 g kukuruznog brašna
  • prašak za pecivo
  • ulje, za kalupe

Nadjev za kolači s glatkim brašnom:

  • 50 g maslaca
  • 10 dkg šećera u prahu
  • 3 žlice džema od jagoda
  • šećer u prahu

Za početak pripreme kolača s glatkim brašnom zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.

Utrljajte malo ulja oko unutrašnjosti dva okrugla kalupa za torte od 18 cm i prethodno zagrijte pećnicu. Jaja razbijte u zdjelu za miješanje, dodajte šećer, ulje i ocat i dobro umutite. Izmjerite glatko brašno, kukuruzno brašno i prašak za pecivo u drugu zdjelu i promiješajte da se sjedine.

Prosijte smjesu od brašna na smjesu od jaja i metalnom žlicom sve nježno izrežite i savijte. Pazite da ne premiješate. Smjesu rasporedite u pripremljene kalupe i zagladite vrhove. Pecite 20-25 minuta. Ostavite kolače u kalupu 5 minuta, a zatim ih okrenite na rešetku da se ohlade. Biskvit za kolač s brašnom je pripremljen.

Punjenje za kolač s glatkim brašnom:

Maslac nasjeckajte na male kockice. Stavite kockice maslaca u zdjelu za miješanje i tucite dok ne omekšaju. Prosijte šećer u prahu u zdjelu. Tucite šećer u prahu u maslac žlicu po žlicu miješajući u glatku pastu od maslaca. Premazati preko jednog hladnog kolača. Drugu tortu premažite pekmezom i stavite je s pekmezom prema dolje na maslac kremu Prije posluživanja pospite malo šećera u prahu po vrhu torte. Kolač s glatkim brašnom je gotov.