Kulinarstvo

Ideje i recept za pripremu glavnog jela s piletinom

Ideja i recepta za pripremu glavnog jela s piletinom nikada ne nedostaje. Donosimo jednstavan, a ukusan recept kako pripremiti glavno jelo s piletinom.

piletina.jpg
Foto: Pixabay

Ovaj jednostavan recept za teriyaki piletinu nevjerojatno je ukusan. Donosimo recept za jelo s piletinom koje je gotovo za svega pola sata.

Sastojci potrebni da se pripremi ovo jelo s piletinom su:

  • 750 grama pilećih prsa bez kostiju i kože
  • 120 grama brašna
  • 1 žlica češnjaka u prahu
  • 1 žlica slatke aprike
  • Sol i papar po ukusu
  • 60 ml teriyaki umaka
  • 30 ml soja umaka
  • 1 žlica sezamovo ulje
  • 1 žlica meda
  • 2 režnja češnjaka, mljevena
  • 2 žlice kukuruznog škroba

Kako biste pripremili ovo brzo jelo s piletinom najprije u maloj posudi pomiješajte teriyaki umak, soja umak, sezamovo ulje, med i češnjak. Dodajte kukuruzni škrob u smjesu dok se ne otopi te umak ostavite sa strane. Narežite piletinu na komade veličine zalogaja. U zdjeli pomiješajte brašno, češnjak u prahu, papriku, sol i papar.

Umočite piletinu u začine. Zagrijte tavu na srednje visoko i dodajte maslinovo ulje. Dodajte začinjenu piletinu i pržite ju dok se ne ispeče. Dodajte pripremljeni umak na vrh i promiješajte da obložite piletinu. Kuhajte 2-3 minute te prebacite jelo s piletinom na tanjur. Ovo jelo s piletinom već je gotovo i spremno za posluživanje. Dobar tek!