Desert

Jednostavni kolač od oštrog brašna za sve prigode

Oštro brašno najčešće se koristi kod pripreme biskvitnih kolača. Zašto je oštro brašno najbolje za deserte? Kako pripremiti jednostavni kolač od oštrog brašna?

brašno.jpg
Foto: Pixabay

Oštro brašno se ne ponaša na isti način kao i glatko brašno te je puno bolji izbor za pripremu raznih kolačića, biskvita, sličnih proizvoda. Ne veže se glatko, ali se bolje ponaša u kombinaciji s tekućinom i super je za tanje tijesto. Ovaj jednostavni kolač od oštrog brašna je izvrsni za osvježavanje tijekom toplih dana. Ovaj jednostavni kolač od oštrog brašna pospite šećerom u prahu i poslužite toplo sa zgnječenim bobičastim voćem na vrhu.

Sastojci potrebni da se pripremi jednostavni kolač od oštrog brašna su:

  • 80 grama šećera
  • 60 grama maslaca
  • 3 jaja
  • 150 grama oštrog brašna
  • 1 žličica čistog ekstrakta vanilije
  • šećer u prahu

Kada pripremate ovaj jednostavni kolač od oštrog brašna najprije zagrijte pećnicu na 175°C. Premažite maslacem kalup za tortu. Ručnim mikserom pomiješajte lagano omekšali maslac i šećer. Dodajte jedno po jedno jaje, između miksajući. Dodajte vaniliju. Umiješajte brašno.

Sljedeće što je potrebno napraviti kada želite pripremiti jednostavni kolač od oštrog brašna je dodati tijesto u kalup
i pecite 35 minuta dok ne porumeni, provjeravajući nakon 30 minuta čačkalicom. Budući da je tijesto prilično gusto, sredina će se kuhati vrlo sporo. Kada se jednostavni kolač od oštrog brašna ispekao, po njemu posipajte šećera u prahu te poslužite. Dobar tek!