Kuharica

Jednostavna mađarica gotova za samo sat vremena

Mađarica je jedna od popularnijih kolača koji svi vole. Mana je u njoj što zahtjeva puno truda, ali jeste li naišli na recept jednostavne mađarice koju možete napraviti u samo sat vremena?

kolac-cokolada.jpg
Foto: Pixabay

Mađaricu svi vole, i stari i mladi. Postoje različiti recepti kako pripremiti mađaricu, od onih jednostavnih do onih kompliciranih. Donosimo recept kako napraviti jednostavnu mađaricu. Uživajte uz ovaj recept jednostavne mađarice.

Sastojci za kore za jednostavnu mađaricu:

  • 600g glatkog brašna
  • 1 praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 50g maslaca
  • 1 šalica kiselog vrhnja
  • 200 g šećera u prahu

Nadjev za jednostavnu mađaricu:

  • 1l mlijeka
  • 200g čokolade za kuhanje
  • 80g glatkog brašna
  • 180g šećera
  • 100g maslaca

Jednostavna mađarica priprema:

Za pripremu kora u jednu posudu dodajte sve suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu, a u drugu dodajte sve mokre sastojke: jaja, otopljeni maslac i kiselo vrhnje.

Suhe sastojke postepeno dodavajte u mokre sastojke i miješajte sve dok ne dobijete tijesto. Tijesto odvojite na sedam manjih okruglica te ih izvaljajte valjkom za tijesto. Peci na 180 stupnjeva pet minuta te ostavite tijesto da se ohladi. Dok se tijesto hladi, napravite kremu. U jednu posudu dodajte brašno, šećer i dvije žlice mlijeka.

Ostatak mlijeka zagrijte u loncu dok ne prokuha. Dodajte brašno i šećer koji ste zamutili u prokuhano mlijeko. Nastavite kuhati te dodajte ostala dva sastojka: maslac i iskidanu čokoladu za kuhanje. Kada su svi sastojci otopljeni ostavite kremu da se malo ohladi i onda počnite slagati jednostavnu mađaricu.

Mađaricu slažete na način da ide kora pa krema i tako sve dok ne stavite sve kore i na kraju prelijte sa ostatkom kreme što vam ostane. Ostavite preko noći u hladnjaku mađaricu da se ohladi te ju onda poslužite.