Blagdanski stol

Ideje i recept za fine suhe božićne kolače

Planirate za promjenu napraviti fini suhi božićni kolač, ali ne znate kako? U samo par sastojaka i božićnog događaja napravite najukusnije fine suhe božićne kolače.

kolaci.jpg
Foto: Pixabay

Za razliku od ostalih suhih božićnih kolača, ovaj fini suhi božićni kolač je pun orašastih plodova i suhog voća idealan uz kuhano vino. Vrlo jednostavan za napraviti uz malo božićnog duha i ugođaja uživajte u finom suhom božićnom kolaču.

Sastojci za fine suhe božićne kolače:

  • ¼ šalice glatkog brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 prstohvat soli
  • ¼ šalice miješanog suhog voća
  • 1 šalica maslaca
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica sode bikarbone
  • ¼ šalice badema u listićima

Fini suhi božićni kolači priprema:

Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva. Mješavinu suhog voća nasjeckajte te potopite ih u toplo mlijeko 30 minuta. Procijedite mlijeko i koristite ga za tijesto. Uzmite zdjelu i dodajte maslac, šećer, ekstrakt vaniliju.

Miješajte sve dok ne postane kremasta. Jaja razbijte i miksajte dok ne postanu kremasta i pjenasta te ih dodajte u ostale mokre sastojke. U jednu zdjelu pomiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dodajte ove suhe sastojke u mokre sastojke i miješajte sve dok se ne sjedine. Zatim dodajte namočeno suho voće. Pomiješajte sve dok se ne sjedinu svi sastojci. Izlijte sve sastojke u kalup za pečenje.

Na kraju, ovaj fini suhi božićni kolač ukrasite sa listićima badema. Pecite 35 do 45 minuta dok kolač ne dobije zlatnu boju.