Kuharica

Koje brašno je najbolje za domaće rezance?

Želite pripremiti domaće rezance, a ne znate koje brašno koristiti? Saznajte koje je brašno najbolje koristiti za domaće rezance.

rezanci-tjestenina.jpg
Foto: Pixabay

Pogledajte koji su sastojci za domaće rezance. Ovdje možete saznati koje se brašno koristi za domaće rezance.

Sastojci za domaće rezance:

  • 250 g glatkog brašna
  • ¼ žličice soli
  • 115 g vode
  • 1 žlica kukuruznog brašna ili krupice - za posipanje

Kako se pripremaju domaći rezanci i koje se brašno koristi za njihovu pripremu?

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno i sol. Postupno dodajte vodu uz stalno miješanje brašna kako bi se tekućina ravnomjerno rasporedila. Rukom sjedinite u grubo tijesto. Pokrijte pa ostavite da odstoji 30 minuta. Mijesite tijesto oko 3 minute dok ne postane vrlo glatko.

Oklagijom postepeno poravnajte tijesto u list debljine oko 2 mm. Tijekom ovog procesa okrećite i okrećite tijesto onoliko često koliko je potrebno da postignete jednaku debljinu. Također, ne zaboravite površinu i tijesto posuti brašnom kako biste spriječili lijepljenje.

Nakon što je tijesto razvaljano na željenu debljinu, pospite kukuruznim brašnom preko i ispod. Zatim presavijte list tijesta u traku od 4-5 slojeva. Oštrim, suhim nožem narežite ga na tanke trakice. Domaći rezanci su gotovi, a vi znate koje brašno se koristi za njihovu pripremu.