Kuharica

Savjeti za pripremu dizanog tijesta s oštrim brašnom

Jeste li znali da možete pripremiti dizano tijesto s oštrim brašnom? Ono neće biti tako mekano kao tijesto od glatkog brašna, ali će biti prhko i ukusno. Saznajte kako se priprema dizano tijesto s oštrim brašnom.

brašno.jpg
Foto: Pixabay

Ovaj jednostavan i brz recept za dizano tijesto s oštrim brašnom spreman je za manje od 30 minuta, a može se koristiti u različitim receptima. Dizano tijesto s oštrim brašnom idealno je za domaće buhtle ili peciva s cimetom. Sastojci potrebni da se pripremi dizano tijesto s oštrim brašnom su:

  • 1 žlica aktivnog suhog kvasca
  • 130 ml tople vode
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica soli
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 250 grama oštrog brašna

Kako biste pripremili dizano tijesto s oštrim brašnom najprije pomiješajte toplu vodu, kvasac, ulje i šećer. Pustite da odstoji oko 5 minuta dok se ne zapjeni. Umiješajte sol u brašno u zdjeli samostojećeg miksera. Nakon što se kvasac dignuo, smjesu s kvascem dodajte u brašno. Mijesite dizano tijesto s oštrim brašnom dok se smjesa ne formira, a zatim nastavite mijesiti dodatnih 5-6 minuta dok tijesto ne postane elastično i glatko.
Pokrijte i ostavite tijesto s oštrim brašnom da se diže oko 10 minuta. Ovaj recept za dizano tijesto s oštrim brašnom već je gotov te sada tijesto možete iskoristiti u receptu koji pripremate.