Goveđi cheeseburger prekriven topljenim sirom može se smatrati savršenstvom. Međutim, ako volite pikantnu hranu, možete u ovaj cheeseburger recept dodati feferone ili jalapeno papričice. Tada ovaj ukusno pikantni cheeseburger dobiva svoj smisao.
Sastojci potrebni da se pripremi cheeseburger recept su:
- 1 do 2 ukiseljene jalapeno papričice, sitno nasjeckane
- 1 žličica košer soli
- 1 kilogram mljevene govedine
- 6 kriški sira po izboru
- 6 peciva za hamburger, tostiranih
- Umaci, poput majoneze, kečapa, senfa, po želji
- Dodaci po izboru, kao što su zelena salata, rajčica, luk, po želji
Kada pripremate ovaj cheeseburger recept najprije pomiješajte jalapeno i sol s mljevenom govedinom u velikoj zdjeli. Smjesu oblikujte u šest pljeskavica debljine 1 cm. Zagrijte roštilj na visoku temperaturu. Stavite pljeskavice na roštilj i pecite 3 do 4 minute sa svake strane ili dok ne postignete željenu razinu zapečenosti. Tijekom posljednje minute kuhanja stavite 1 krišku sira na svaku pljeskavicu. Nakon što su pljeskavice pečene i sir otopljen, maknite ih s roštilja i stavite na tostirana peciva za hamburger. Po želji stavite dodatne začine i umake na cheeseburger i poslužite. Dobar tek!