Čokoladni desert

Brzi kremasti kolač od čokolade savršen čokoladni desert

Jeste li ikada probali brzi kremasti kolač od čokolade? Ovaj božanstveni desert je upravo ono što trebate nakon nedjeljnog ručka. Saznajte kako se priprema brzi kremasti kolač od čokolade.

cokolada.jpg
Foto: Pixabay

S jednim zalogajem ovog finog, brzog i kremastog kolača od čokolade zaključiti ćete da je to najbolji čokoladni kolač. Slijedi recept za brzi kremasti kolač od čokolade.

Sastojci za brzi kremasti kolač od čokolade:

  • 250 g brašna
  • 120 g šalice šećera
  • 90 g nezaslađenog kakaa u prahu
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1,5 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica espresso praha domaćeg ili kupovnog
  • 120 ml mlijeka ili mlaćenice, bademovog ili kokosovog mlijeka
  • 60 ml biljnog ulja
  • 2 jaja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 120 ml kipuće vode

Kako se priprema brzi kremasti kolač od čokolade?

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite dva kalupa za tortu tako da ih poprskate sprejom za pečenje ili premažete maslacem i lagano pobrašnite.

Dodajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i espresso u veliku zdjelu ili zdjelu samostojećeg miksera. Promiješajte da se sjedini ili pomoću nastavka s lopaticom promiješajte kroz smjesu brašna dok se dobro ne sjedini.

Dodajte mlijeko, biljno ulje, jaja i vaniliju u smjesu brašna i miješajte na srednjoj brzini dok se dobro ne sjedini. Smanjite brzinu i pažljivo dodajte kipuću vodu u tijesto za kolač dok se dobro ne sjedini.

Tijesto ravnomjerno rasporedite između dva pripremljena kalupa za kolače. Pecite 30-35 minuta, dok čačkalica ili tester za kolače umetnut u sredinu čokoladnog kolača ne izađe čist.

Izvadite brzi kremasti kolač od čokolade iz pećnice i ostavite da se ohladi oko 10 minuta, izvadite iz kalupa, ohladite i poslužite.