Desert

Biskvitni kolači s kremom za sve prigode

Biskvitni kolač s kremom možete pripremiti vrlo jednostavno i brzo. Isprobajte ovaj recept za biskvitni kolač s kremom.

biskvit.jpg
Foto: Pixabay

Klasični recept za biskvitni kolač s kremom nije samo ukusan, već i štedi novac. Ovaj recept može poslužiti kad vam treba brzi desert jer je većina sastojaka već u vašoj smočnici.

Ujedno je izvrstan recept za početnike jer nije baš zahtijevan i sadrži samo nekoliko jednostavnih koraka, uglavnom miješanje mikserom ili pjenjačom.

Sastojci za biskvitni kolač s kremom:

  • 2 velika jaja
  • 120 g šećera
  • 200 g brašna
  • prašak za pecivo
  • 3/4 žličice soli
  • 1 šalica gustog vrhnja
  • 1 žličica čistog ekstrakta vanilije

Kako se priprema biskvitni kolač s kremom?

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite dva okrugla kalupa za tortu. Tucite jaja dok ne postanu gusta i dobiju boju limuna 5 minuta električnom miješalicom na velikoj brzini, postupno umiješajte šećer. Prosijte zajedno suhe sastojke. Umiješajte prosijane suhe sastojke naizmjenično s vrhnjem i vanilijom. Dobro istucite. Rasporedite tijesto u pripremljene kalupe. Pecite 25 do 30 minuta ili dok čačkalica za kolače umetnut u sredinu ne izađe čista.

Ohladite u posudama na rešetki 10 minuta prije vađenja iz posuda. Biskvitni kolač s kremom je gotov.