Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Da ne bi trud bio uzaludan

Smiješ li piti crno vino dok si na dijeti? Evo odgovora

Odlučila si se skinuti kilograme i puno toga si se odrekla, no ne daš čašu omiljenog vina. Mogu li crno vino i dijeta ići zajedno?

pexels-taryn-elliott-4099298.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Mnogim ženama omiljeno alkoholno piće je crno vino. Sjajno sjeda nakon ručka, a još bolje nakon večere, želiš li se opustiti i uživati. No, što ako si na dijeti? Smiješ li piti crno vino ili bi ga ipak trebalo izbaciti? Istina, zdravo je jer obiluje antioksidansima, osobito jakim resveratrolom, iz kožice grožđa od kojega se radi, no isto tako je bogato kalorijama i šećerom.

Image

Nauči kako odabrati kvalitetno vino i bit ćeš zvijezda svake zabave

Čaša od 150 ml crnog vina sadrži:

  • 125 kalorija
  • 0 grama proteina
  • 0 grama masti
  • 4 grama ugljikohidrata
  • 1 gram šećera
  • 15 grama alkohola

Većina kalorija u vinu dolazi iz alkohola. Pretjerana konzumacija alkohola može dovesti do inzulinske rezistencije i problema s regulacijom šećera u krvi, što pak može dovesti do debljanja i razvoja dijabetesa tipa 2.

Svjetska zdravstvena organizacija preporuča ženama čašu vina na dan, a muškarcima dvije čaše dnevno, odnosno to su količine koje se ne bi smjele prekoračiti. U tim količinama vino neće utjecati na tvoje kilograme, no pretjeraš li, neće samo naštetiti figuri, već i zdravlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Imaj na umu da postoji više različitih vrsta crnog vina, neka su slađa, a neka manje slatka pa, ukoliko si na dijeti, bilo bi dobro da piješ manje slatko vina. To znači da u širokom luku izbjegavaš ona koja nose naziv desertna.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.