Kinesko jelo gotovo u 15 minuta: Jednostavan recept za Lo Mein

Ovaj recept odličan je kada želiš napraviti ukusno i jednostavno jelo, a nemaš puno vremena

Kinesko jelo gotovo u 15 minuta: Jednostavan recept za Lo Mein

Lo Mein kinesko je jelo s rezancima od jaja koje se radi od povrća i mesa ili morskih plodova, ovisno što više voliš. Možeš ga napraviti s govedinom, piletinom, svinjetinom ili čak škampima, a ako si vegetarijanka i samo s povrćem.  

Kineska kuhinja puna je bogatih okusa i zanimljivih kombinacija namirnica i,iako ti recepti zvuče komplicirano za pripremu, zapravo su vrlo jednostavni. 

Ako se i ti želiš okušati u pripremi kineskih jela, donosimo ti recept za Lo Mein, jelo koje je gotovo u svega 15 minuta. 

Image

Jednostavan recept za najukusniju juhu od povrća



Sastojci:

  • 300 grama kineskih rezanaca (noodles) 
  • 1 žlica maslinovog ulja 
  • 3 mlada luka nasjeckana na kolutiće
  • 2 šalice gljiva narezanih na trakice 
  • 1 crvena paprika, narezana na trakice 
  • 1 mrkva, narezana na trakice 
  • 3 šalice listova mladog špinata 


Umak:

  • 2 žlice soja umaka 
  • 2 žlice šećera 
  • 1 žlica sezamovog ulja 
  • Pola žlice mljevenog đumbira 
  • Pola žlice sriracha ljutog chili umaka 



Priprema: 

1. U manjoj zdjelici pomiješaj dvije žlice soja umaka, pola žlice sriracha umaka i mljeveni đumbir. 

2. Noodles je dovoljno preliti vrućom vodom, poklopiti i ostaviti četiri minute. Slijedi upute na pakiranju.

3. Za pripremu koristi wok tavu, a ako je nemaš onda neku veliku i dublju tavu. Na njoj zagrij maslinovo ulje i ubaci crvenu papriku i mladi luk te pusti da se prži dvije minute kako bi luk pustio aromu. 

4. Potom dodaj mrkvu i ostavi da se pirja pet minuta. 

5. Dodaj gljive i špinat u tavu. Prelij povrće sezamovim uljem i pusti da se prži 10 minuta uz stalno miješanje. 

6. U tavu ubaci rezance i mješavinu umaka koju si napravila na početku u maloj zdjelici. 

7. Sve zajedno miješaj nekoliko minuta da se sastojci povežu. 


Savjet: 

U jelo možeš dodati morske plodove ili prženu piletinu narezanu na trakice. Ukoliko ne jedeš meso, na vrh možeš dodati jaje na oko.