Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Malim koracima

'Zaglavila' si? Ovo je najbolji način da se pokreneš

Ne budi samo promatrač i svjedok tuđih uspjeha, već učini nešto za sebe i kreni naprijed

pexels-andrea-piacquadio-761872.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Osjećaj da se ne pomičeš s mjesta jedan je od lošijih koje možeš iskusiti. Znaš da bi trebala nešto učiniti, no mjesecima, a možda i godinama ništa me mijenjaš u svom životu. Još je gore kada oko sebe promatraš svoje vršnjake koji napreduju privatno i poslovno te se ne možeš othrvati porivu da se s njima uspoređuješ.

Imaš osjećaj da "kradeš Bogu dane" i da tvoj život ne vrijedi mnogo. Ako te tješi, unutarnje sumnje česte su kod mnogih ljudi. Čak i kod onih kojima se diviš jer su, eto, postigli sve što su htjeli.

Image

Kako se ženski mozak mijenja nakon rođenja djeteta?

Najveći neprijatelj napredovanju je odugovlačenje, odnosno događanje. Obrazac odugovlačenja u koji se vrlo lako upada, uskraćuje ti toliko toga lijepoga u životu. Kako bi izbjegla neugodnost i ostala u zoni komfora, odgađaš stvari za sutra i životariš umjesto da živiš. Ovaj obrazac možeš prekinuti već sutra. Šalimo se. Već danas.

shimmer fallback

Malim koracima kreni naprijed. Ako si nešto naumila, a sigurne smo da jesi, učini to upravo sada. Govorimo o malim stvarima poput pranja posuđa ili odlaska na trening. Nemoj puno razmišljati i analizirati, već ustani i djeluj. Zapamti kakav je osjećaj kad nešto odradiš i prekrižiš s liste "za sutra". Neka ti on bude motivacija za dalje.

Bilo kakva akcija bolja je od nikakve, a kad se klupko krene kotrljati, stvari će se same događati jedna za drugom. Bitno je početi. Kako bi promijenila nešto, moraš promijeniti obrazac po kojem djeluješ, sići s utabanog puta i krenuti novim.


Ako si pak upala u kreativnu blokadu, dobro je otići korak unatrag, uzeti pauzu, odmaknuti se od toga na što si usredotočena. Otiđi u šetnju prirodom. Ako nemaš tu mogućnost, primjerice na poslu si i mozak ti je premoren, gledaj kroz prozor u daljinu, mentalno se izbaci iz okruženja u kojem se nalaziš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Tako ćeš moći sagledati širu sliku i problem vidjeti iz druge perspektive. U svakom slučaju, mali koraci presudni su da se pomakneš s mjesta. Ne čekaj sutra kako bi ih poduzela.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.