Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Zimski praznici na klizanju, snijegu, radionicama

Odvedite klince na uživanje dok još nema škole

Zimski praznici na klizanju, snijegu, radionicama
Budi najbolja verzija sebe.

Školarci uživaju u gotovo tri tjedna zimskih praznika, koji su počeli na Badnjak i traju do 9.siječnja iduće godine. Raspitali smo se kakve su aktivnosti pojedini gradovi organizirali za učenike dok su na praznicima, Mnoge općine i gradovi posljednjih godina tijekom zimskih praznika za djecu zaposlenih roditelja koji ostaju kod kuće organiziraju različite radionice. Negdje to rade lokalne udruge ili pak sportski klubovi, odnosno same škole.

Odmorko u Zagrebu
Tijekom zimskih školskih praznika Školski sportski savez grada Zagreba provodi program Odmorko zima 2016. namijenjen učenicima zagrebačkih osnovnih i srednjih škola. Programi se održavaju radnim danima od 28. prosinca 2015. do 9. siječnja 2016. Program nudi plivanje, klizanje, mini odbojku, streljaštvo i borilačke vještine te aktivnosti na snijegu.

Ledeni park na Zrinjevcu
Za obitelji koje iz ostalih dijelova Hrvatske žele sa svojim školarcima posjetiti Ledeni park na Zrinjevcu, te kako bi svim zaljubljenicima u klizanje, omogućili posebnu zimsku zabavu u Ledenom parku, HŽ Putnički prijevoz svim putnicima u vlakovima nudi 50% popusta na cijenu povratne karte. Akcija traje do 10. siječnja 2016. u 1. i 2. razredu redovnih vlakova u unutarnjem prijevozu svima koji putuju na klizanje u Ledeni park na Trg kralja Tomislava u Zagrebu. Uz popust na kartu, predočenjem karte HŽ Putničkog prijevoza na blagajni Ledenog parka ostvaruje se 10% popusta na kartu za klizanje, a do 16 sati i 10% popusta na cijenu karte i najam klizaljki. Popust vrijedi isključivo za kupnju povratnih prijevoznih karata iz svih kolodvora do Glavnog kolodvora u Zagrebu. Prilikom kupnje potrebno je naglasiti svrhu putovanja. Nakon provedenog dana u božićnoj bajci u srcu Zagreba, putnici trebaju sačuvati kupon ili ulaznicu i u povratku ih pokazati prilikom pregleda karata u vlaku. Ledeni park  radi svaki dan od 10 do 23 sata u terminima od sat vremena između kojih su polusatne stanke.

Skijanje na Sljemenu
Ako imate dijete školarca i želite mu omogućiti nezaboravnu zimu, te aktivan i koristan odmor za vrijeme školskih praznika, škola skijanja na Sljemenu je odličan izbor. 5-dnevni aranžman za školarca koji će učiti skijati uz vrhunske učitelje skijanja uključuje osiguran ručak, prijevoz do Sljemena, školu skijanja, završna natjecanja te  pedagoški nadzor. Cijena iznosi oko 1600 kuna. Cijena opreme za polaznike škole skijanja na Sljemenu u vrijeme školskih praznika iznosi 250 kuna za komplet (skije, pancerice),odnosno 300 kuna za komplet (skije, pancerice, kaciga).

Sezona klizanja u Rijeci
Na Gatu Karoline Riječke sve do 17. siječnja traje sezona klizanja na klizalištu "Morska pahuljica". Osim što doprinosi posebnom blagdanskom ugođaju, klizalište je mjesto na kojem školska djeca tijekom zimskih praznika mogu kvalitetno provesti vrijeme pod nadzorom stručnog osoblja.Grad Rijeka je u organizaciji Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo omogućio besplatno klizanje i najam klizaljki učenicima riječkih škola. Radno je vrijeme klizališta za škole s područja Grada Rijeke radnim danom od 8 do 16 sati. Sva djeca s područja Grada Rijeke mogu besplatno pohađati i Školu klizanja.Djeca koja nemaju svoje klizaljke, mogu ih unajmiti na klizalištu po cijeni od 10 kuna.

Radionice u Osijeku
Centar za djecu i mlade Čepin za vrijeme zimskih praznika organizira zanimljive radionice za djecu svih uzrasta.: Parles vous Frances?-francuska radionica za djecu 1.-4. razreda, Positive English-engleska radionica za djecu 5-9 godina, Mala škola strip crtanja, Matematička igraonica Junior (1.-4. razreda), Matematička radionica Senior (5.-8. razreda), bubnjarska radionica te plesna radionica (1.-4. razreda). Sve ove radionice su besplatne. Za vrijeme zimskih školskih praznika Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka i Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije tradicionalno organiziraju radionice tehničkih aktivnosti za učenike osnovnih škola pod nazivom "Zima u Domu tehnike". Radionice počinju 4.siječnja, a završavaju 8. siječnja 2016. godine. Učenici će moći svoje slobodno vrijeme korisno provesti u trinaest radionica “čudesnog svijeta tehnike” svaki dan od 9 do 12 sati. Cijena jednog program je 60 kuna. Radionice su Robotika od 4. do 8. razreda, Daljinski nadzor i upravljanje uređajima od 5. do 8. razreda, Rastavi-sastavi računalo od 4. do 8. razreda, Maketarstvo-izrada kućica od kartona, Stop –trik animacija, Osnove fotografije od 4.do 8 razreda, te ostale zanimljive radionice za osječke školarce.

Foto: ChantalS - fotolia

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.