Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Trešnja poziva: uživajte u predstavi EKO EKO, reciklirajte i čuvajte prirodu

GK Trešnja uključila se u poznatu kampanju "Plastičnim čepovima do skupih lijekova"

Trešnja poziva: uživajte u predstavi EKO EKO, reciklirajte i čuvajte prirodu
Budi najbolja verzija sebe.

Knjiga prema kojoj je nastala predstava EKO EKO podsjeća na mnoge vrijednosti, a ponajviše poziva na čuvanje okoliša i odgovorno ponašanje prema prirodi. Danas je, možda i snažnije nego u vremenu kada je nastao ovaj roman, potrebno djeci i mladima osvještavati važnost problema. Zato  se GK Trešnja uključila u poznatu kampanju "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" koju organizira Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske.

Cilj projekta je educirati građane o vrijednostima reciklaže dok se recikliranjem čepova prikupljaju sredstva za kupnju lijekova. Dosada su se u kampanju uključile brojne tvrtke, škole i vrtići, nacionalni parkovi i pojednci.


shimmer fallback


Gradsko kazalište Trešnja uključit će se kako najbolje zna - dobrom predstavom! Stoga pozivamo našu dragu publiku da vrijedno skuplja čepove. 40 skupljenih čepova zamijenit ćemo za 1 ulaznicu za predstavu EKO EKO (ulaznica vrijedi 40 kuna) za izvedbu 22.10. u 17 sati (subota). Broj ulaznica koje možete zamijeniti za čepove je ograničen.


shimmer fallback


O predstavi EKO EKO

Predstava nastala prema legendarnom romanu Hrvoja Hitreca EKO EKO koji je odgojio generacije djece i usadio im ljubav prema ekologiji u svojoj izvornoj adaptaciji koju potpisuje Hrvoje Hitrec vraća se nakon više od 15 godina na scenu GK Trešnja.

Priča je to o simpatičnom svemircu Eku koji uz pomoć hrabre zemaljske djece uspije spasiti svoju sestru Eku i jedan planet od zaraze i smrada. Danas je ova priča jednako suvremena te su nam lekcije o hrabrosti, ekologiji i prijateljstvu još potrebne. Cijela je predstava rađena kao svojevrsni hommage osamdesetima kada je prvi put igrana na sceni GK Trešnja i doživjela oko 400 izvedbi. Tako da će se i današnja djeca moći upoznati s analognom tehnologijom i duhom osamdesetih.

shimmer fallback


Radovanu Ruždjaku ovo je treća režija, a nakon predstava "JA BUKA" i "Neispričana bajka" prvi puta surađuje s ansamblom od dvadestak glumaca te velikim autorskim timom respektabilnih umjetnika - Barbara Bourek (kostimografkinja), Igor Pauška (scenograf), Vesna Kolarec (oblikovanje svjetla), Damir Klemenić (suradnik za pokret), Dejan Gotić (digitalne projekcije). Rezultat suradnje je tehnički zahtjevna, obogaćena projekcijama i neočekivanim rješenjima te vizualno i glumački snažna predstava. Autorsku glazbu koja se uživo izvodi na svakoj predstavi potpisuje ansambl predstave i Hrvoje Petek.


Igraju:

Eko: Matija Čigir
Vesna:Tena Jeić Gajski
Toki: Sanja Hrenar
Voki: Aleksandra Naumov
Krcko: Krunoslav Klabučar
Smeć: Hrvoje Barišić
Tar: Tvrtko Jurić
Mol: Jure Radnić
Eka: Karla Brbić
Picko: Tvrtko Jurić
Zmazi: Ana Včak, Vanda Vujanić Šušnjar, Toni Šestan, Daria Knez Rukavina, Marijana Mikulić, Dragana Marković Roić
Vazi: Karla Brbić, Ivana Bakarić, Luka Bulović, Dubravka Lelas, Nera Stipčević
Agenti: Jure Radnić, Luka Bulović

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.


shimmer fallback


Autor teksta i dramatizacija: Hrvoje Hitrec  | Redatelj: Radovan Ruždjak  | Kostimografkinja: Barbara Bourek  | Scenograf: Igor Pauška  | Oblikovanje svjetla: Vesna Kolarec  | Suradnik za pokret: Damir Klemenić  | Digitalne projekcije: Dejan Gotić  | Glazba: Ansambl i Hrvoje Petek  | Autor plakata: Rudi Labaš  | Posebni efekti: Zdenko Trandler Izrada rekvizite: Zoran Branković  | Asistentica redatelja: Mirna Rustemović  | Asistent kostimografkinje i izrada kostimografskih dodataka: Tin Vlainić  | Majstorice šminke: Irena Königsknecht i Tatjana Bjeliš  | Autor fotografija: Damil Kalogjera  | Grafička priprema: Sand d.o.o.  | Inspicijentica: Aline Arlavi Šarkezi

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.