Vjerovali ili ne, ali najfinije slastice ne moraju uvijek biti i najteže za pripremu. Naprotiv, mogu biti i veoma jednostavne, a dokaz za to je upravo ovaj recept za domaći ferrero rocher.
Budi najbolja
verzija sebe.
Budi najbolja
verzija sebe.

Budi najbolja
verzija sebe.
Kad ga probate, uvjerit ćete se da se nimalo ne razlikuju od originala, a priprema je brza i jednostavna.
Sastojci:
- 100 g napolitanki s lješnjakom
- 150 g lješnjaka
- 200 g Nutelle
- 150 g čokolade (za kuhanje ili mliječne)
- 4-5 žlica ulja
Priprema:
- Lješnjake najprije na nekih 8-10 minuta stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C. Izvadite ih, prohladite, skinite im opnu, a zatim ih sitno nasjeckajte.
- Napolitanke izlomite, dodajte isjeckane lješnjake i Nutellu i sve sjedinite.
- Oblikujte kuglice i ostavite ih u frižider da se ohlade. (Ako je masa premekana za oblikovanje kuglica, najprije nju stavite u hladnjak na neko vrijeme, da se malo stegne.)
- Istopiti čokoladu s uljem na laganoj vatri pa umakati kuglice. Ovisno o vrsti čokolade, možete dobiti različit izgled kuglica, ali u svakoj varijanti su veoma ukusne.
(Izvor: Kuhajtesnama.com)
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja
verzija sebe.
Budi najbolja
verzija sebe.