Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Popis igračaka koje biste trebali imati kod kuće!

Igra je sredstvo, način stjecanja znanja tijekom ranog djetinjstva. Sva se djeca igraju, to od njih očekujemo i želimo da to rade.

igracke_pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Igra ne predstavlja samo provođenje isplaniranih, strukturiranih aktivnosti ili korištenje skupih igračaka. Opuštanje, sloboda, dosada, sanjarenje i kreativnost također su dijelovi pravog iskustva koje igra pruža.

Bez obzira imate li djevojčicu ili dječaka, pokušajte nabaviti igračke koje nisu određene spolom. Mnogim se djevojčicama sviđaju igračke ružičaste boje, a dječacima, primjerice puške. Zapamtite i jeftinije su igračke dobre, postoji mnogo trgovina koje nude dobar pribor za igru po pristupačnim cijenama. Čak i igračke koje dijete samo napravi ili uz vašu pomoć, mogu pružiti veliko zadovoljstvo i biti poučne i interaktivne. Najvažnije je da djetetov repertoar igračaka bude što širi.

Za vas smo stoga napravili popis igračaka koje biste trebali imati kod kuće. Popis je podijeljen prema kategorijama i namijenjen je svoj djeci, neovisno o njihovoj dobi.

Igračke za razvijanje kreativnosti

  • papir, penkale, flomasteri (koji se daju oprati), bojice, tempere (topive u vodi), veliki komadi papira raznih boja, čvrsto ljepilo, dječje škare, samoljepljivi papir, kalupi itd.

Igračke za poticanje simboličke igre

  • kompleti figurica domaćih životinja, male lutke, mali servisi za čaj za lutke, posuđe za kuhanje, kamioni, vlakići i autići, niz lutaka, plišanih životinja, akcijskih junaka

Igračke za poticanje osjetila

  • pješčanik i uvjeti za igre u vodi, oblici i posude za vaganje i mjerenje, igračke koje plutaju u vodi, glazbeni instrumenti (kućne izrade i kupljeni)

Igračke namijenjene za pridruživanje i imenovanje

  • slike i slikovnice, slova i brojke od grubog platna ili plastike, kartice sa slikama raznih predmeta

Igračke za razvoj grube motorike i koordinacije pokreta

  • tricikl, romobil, trampolin (ovisno o prostoru kojim raspolažete)

Igračke za razvoj fine motorike i snalaženja u prostoru

  • slagalice, špekule, pločice u boji, kocke za građenje, igračke za konstruiranje građevina (toranj, most)

Igračke za razvoj grafomotorike

  • bojanke i crteži koji se dobivaju spajanjem točkica, labirinti
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.