Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Mama Sanja: fotografiranje beba za mene nije posao već posebna ljubav i energija

Na prvi pogled jedna "obična mama" s velikim snovima i interesom za fotografiju, a zapravo sasvim posebna i jedinstvena žena sa sjajnim osjećajem za bilježenje najsretnijih životnih trenutaka.

bloom-studio_naslovna
Budi najbolja verzija sebe.

Sanja Kukec je majka i fotografkinja te stoji iza "Bloom studia". Mnogi bi rekli "Pa što?", ili "Takvih je mnogo", no Sanja zrači jednom posebnom energijom i osjećajem za onaj pravi trenutak.

"Ja sam prvenstveno jedna obična mama. Ok, možda sam samo, ali samo mrvicu više opijena svim malim detaljima, osmijesima, grimasama, mirisima malih ljudi. Čini me sretnom upravo hvatanje ljubavi u tople i nježne portrete koji će biti i ostati dragocjeni za cijeli život.", započinje Sanja svoju priču, te nastavlja: "Moja priča počela je s mojom dječicom. Vrlo spontano. Sama sam sebi spremala male trenutke za uspomenu. Pa mi je suprug poklonio prvu „pravu“ kameru i tada je krenulo i prvo druženje s dječicom mojih prijateljica, poznanica, susjeda. I upravo osmjeh koji sam izazvala nakon što bi isporučila fotografiju je postao neprocjenjiv moment. Taj osmjeh je ono što me puni energijom i daje smisao cijeloj mojoj priči. No još uvijek učim i želim učiti."

Mama je troje mališana i to je ono što je prije svega. "Uz njih se svakodnevno iznenađujem koliko brzo rastu i mijenjaju od sićušnih beba do zaigrane, nestašne i samostalne djece. Upravo su oni moja inspiracija, što kao roditelja, što kao fotografa."

Kao i većina, po opisu, prije svega roditelja, a zatim zaposlenih roditelja, ima zaista mnogo obaveza. "Škola, vrtić, uz snimanja (koja radim na terenu) radim još jedan posao. Pa svakodnevne izvan školske aktivnosti. Postprodukcija fotografija uzima još više vremena nego sam odlazak na snimanja. Ali, sretna sam jer sam uvijek i stalno okružena ljubavlju. Od mojih mališana, supruga, koji mi je neiscrpna podrška u svemu, do malih ljudi koje upoznajem na snimanju.

  Pitate se kada je pravo vrijeme za napraviti prve portrete vaše tek novorođene bebe? Sanja objašnjava da nije potrebno čekati predugo, tek nekoliko dana nakon rođenja je zapravo idealno.

   Iako su danas mobilni, pametni, telefoni preuzeli uloge fotoaparata i sve češće posežemo za njima i pri okidanju fotografija, ali isto tako i ubrzo nakon toga "zaboravimo" da smo te fotografije uopće okinuli. "Pravo" fotografiranje pada u drugi plan, a fotografije se izrađuju i spremaju u albume sve rjeđe. Kako na to gleda Sanja kojoj je cilj zauvijek zamrznuti lijepe trenutke?

   Tekst se nastavlja ispod oglasa
   Budi najbolja verzija sebe.

   "Da, dostupnost pametnih telefona kojeg uvijek imamo uz sebe omogućuje nam da u svakom trenu snimimo neki pravi i uvijek važan trenutak u odrastanju naših malih ljudi. I zapravo sve više je sve virtualno pa smo postali prilično lijeni u razvijanju fotografija i spremanju u albume. Svi snimamo vjenčanje i često ne štedimo u svemu što ima veze s uspomenama na taj važan dan. Ali, potvrđujem da je i sve više roditelja koji se odlučuju upravo na profesionalno snimanje svojih mališana i obiteljskih trenutaka. Čast mi je kad sam pozvana upoznati novu obitelj i uhvatiti djelić njihovog života."

   Budi najbolja verzija sebe.
   Pratite nas
   2023. Sva prava pridržana.