Budi najbolja verzija sebe.
Faza oporavka i prilagodbe

Hush, hush: Sve o intimnim odnosima nakon trudnoće

Uvijek je važno razgovarati s liječnikom kako bi se provjerile sve okolnosti i potvrdio vremenski okvir za prvi seksualni odnos

Rođenje djeteta utječe na gotovo svako područje života roditelja, uključujući i seksualni život. No, to ne znači da će seksualni život biti lošiji niti da će utjecati na intimnost i ljubav među partnerima. Važno je razumjeti što se događa s ženskim tijelom, a usporavanje i eksperimentiranje pomoći će paru da se vrati u stari ritam, ali i otkrije nešto novo.

Postoji niz stvar koje treba uzeti u obzir kada se nakon porođaja vraćaš u seksualni život, od toga koliko treba tijelu da se odmori do hormonalnih promjena koje možeš očekivati. Stručnjaci su objasnili kako se treba ponašati i što se može očekivati u mjesecima nakon trudnoće.

Koliko treba čekati na prvi seksualni odnos?

Opća je preporuka da treba proći šest tjedana nakon porođaja. "Tkivu treba četiri do šest tjedana da potpuno zacijeli bez obzira radi se o vaginalnom porođaju ili carskom rezu", objašnjava ginekologinja Wendie Trubow za MindBodyGreen.

Budi najbolja verzija sebe.

Ipak, uvijek je važno razgovarati sa svojim liječnikom kako bi se provjerile sve okolnosti i potvrdio najbolji vremenski okvir. Također je važno slušati svoje tijelo jer nekim ženama treba više od šest tjedana da se oporave od porođaja. Na što je još važno paziti možeš saznati u nastavku:

1/6
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.