Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Društvena igra Čiri-Biri-Bajka pobjednički prototip NIVEA kreativnog natječaja

Društvena igra Čiri-Biri-Bajka autorice Slavice Farkaš pobjednički prototip u sklopu NIVEA projekta "Neka odrastanje bude dječja igra"

Društvena igra Čiri-Biri-Bajka pobjednički prototip NIVEA kreativnog natječaja
Budi najbolja verzija sebe.

Mlada magistra dizajna vizualnih komunikacija Slavica Farkaš sa svojom društvenom igrom Čiri-Biri-Bajka pobjednica je NIVEA kreativnog natječaja u sklopu društveno odgovornog projekta "Neka odrastanje bude dječja igra" koji se provodi u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske treću godinu zaredom. Natječaj je trajao od 8. rujna do 6. listopada na nivea.hr stranici, a javnost je pobjedničku igračku odabrala s ukupno 2661 glasom.

Slavica Farkaš završila je u Puli 2009. srednju školu za grafičkog dizajnera te 2015. diplomirala na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu - Studij dizajna, odjel vizualnih komunikacija. „Velika sam zaljubljenica u dizajn namijenjen djeci i ilustracije stoga sam jako ponosna što će se djeca diljem Hrvatske igrati s mojom igrom. Cˇiri-Biri-Bajka nastala je iz želje i entuzijazma da stvorim nešto što c´e biti zabavno i korisno djeci, ali i njihovim roditeljima, ucˇiteljima, odgajateljima i svima koji se bave djecom.“, rekla je Slavica Farkaš.Čiri-Biri-Bajka je društvena igra namijenjena djeci od 7 godina naviše. Igrači istražuju svijet bajki i kreiraju vlastitu pricˇu koristec´i razne igrac´e plocˇe, žetone i karte, a u njoj nema eliminacije igracˇa, cˇime se poticˇe timski rad i osjec´aj zajedništva. Bazira se na pripovijedanju i svaki igracˇ svojevremeno prezima ulogu pripovjedacˇa te tako svi sudjeluju u stvaranju zajednicˇke bajke. Pravila igre su jednostavna te služe samo kao struktura bajke i poticaj za inspiraciju pripovijedanja. “Bajka ima veliku ulogu u razvoju i odgoju djeteta vec´ od najranije dobi. Ona djetetu pruža pustolovinu, slobodu maštarenja, postignuc´e i na suptilan nacˇin daje rješenja na brojne probleme i situacije pripremajuc´i ga tako za buduc´nost. Kroz komunikaciju putem pripovijedanja možemo osluškivati djetetove potrebe i uvidjeti nove nacˇine za njihovo zadovoljavanje.”, dodala je dizajnerica.

Pobjednički prototip igračke koristit će se u edukativne svrhe s ciljem promicanja igre i igračke sastavnim dijelom odrastanja svakog djeteta, a producirat će se u limitiranom  izdanju. Sva Društva Naša djeca Hrvatske koja djeluju u sklopu Saveza društava Naša djeca Hrvatske, njih ukupno 96, dobit će svoj primjerak društvene igre Čiri-Biri-Bajka te na taj način upotpuniti ovogodišnji NIVEA projekt „Neka odrastanje bude dječja igra“. Završno događanje u sklopu projekta bit će posebna izložba igračaka koja će se održati u studenom u Etnografskom muzeju u Zagrebu, a izložbeni eksponati bit će dio igračaka i dječjih uradaka izrađenih na radionicama u sklopu održanog NIVEA Dječjeg tjedna. Ugledni likovni umjetnik i illustrator Ivan Vitez bit će autor postava izložbe.Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.