Budi najbolja verzija sebe.
Nekad i sada

Djeca ravnice: 20 najpopularnijih dječjih imena u Slavoniji

Trendovi se mijenjaju i kada su u pitanju imena, a mi ti donosimo popis najpopularnijih imena u Slavoniji

Nakon što roditelji dožive najveću sreću i u njihov dom stigne beba, čeka ih velika i konačna odluka. Koje će ime dati djetetu? Iako se često čini da je to nešto vrlo jednostavno, u stvarnosti sretni roditelji razmišljaju o različitim stvarima. Hoće li se dijete "naslijediti" ime od nekog člana obitelji? Sviđaju li im se više tradicionalna imena ili su skloniji nekim trendovima? Pristaje li ime uz prezime? Osim toga mnogi roditelji prije rođenja djeteta imaju nekoliko favorita, a zatim kada beba stigne odluče koje ime joj najviše pristaje.

No, odluka o imenu za najdraže biće na svijetu često ovisi i o podneblju u kojem roditelji žive, tako i u našoj zemlji svaka regija imena koja prevladavaju u određenim godinama. U Slavoniji su se također promijenili trendovi posljednjih godina. Prije nekoliko desetljeća najpopularnija među najpopularnijim imena za dječake bili su: Mato, Stjepan, Ivan, Tomislav, Stjepan, Ivica, Šimun i Josip.

Dok su za djevojčice desetljećima najpopularnija imena bila Ana, Kata, Marija, Mara i Ruža, a na ovim popisima su Slavoncima draga imena poput Tena i Dunja (koja se opet na listama najpopularnijih). Danas se neka od tih imena sramežljivo vraćaju na popise najpopularnijih, ali posljednjih godina ovo su najpopularnija imena za male Slavonce:

Budi najbolja verzija sebe.
1/3
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.