Budi najbolja verzija sebe.
Istraživanje

'Cry it out' metoda: Je li u redu pustiti bebu da neko vrijeme plače?

Iako 'cry it out' metoda najčešće izaziva raspravu i zgražanje među roditeljima, jedna studija tvrdi da je povremeno puštanje bebe da sama plače po sebi zapravo korisno i nije tako strašno kako se može činiti na prvu

Mnogi novi roditelji čeznu za cijelom noći neprekinutog sna, ali se groze od pomisli da puste svoju bebu da se isplače. 'Cry it out' metoda spavanja definitivno je jedna od najpoznatijih, ali i najkontroverznijih metoda uspavljivanja beba, a označava trening spavanja u kojem roditelji puštaju bebe da plaču dok se uspavljuju.

Iako postoje brojne varijacije ove metode, vjerojatno najpoznatija je Ferberova metoda koja uključuje stalnu provjeru djeteta i umirivanje bebe u određenim vremenskim razmacima koji se s vremenom povećavaju sve dok beba ne nauči sama zaspati.

U potpunosti razumljivo, većini roditelja je teško slušati kako njihova beba plače, stoga istog trenutka odjure do djetetovog krevetića kako bi ga utješili i smirili, međutim, jedna studija tvrdi da je puštanje bebe da ponekad sama plače po sebi zapravo korisno i nije tako strašno kako se može činiti na prvu.

Budi najbolja verzija sebe.

Spomenuta studija izdvojila je nekoliko razloga zašto ova metoda može biti učinkovita, ali i nekoliko dokaza da ne uzrokuje stres ili trajne emocionalne probleme kod beba. Provjeri ih u nastavku.

1/7
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.