Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

16-godišnjakinja osmislila aplikaciju koja pomaže zlostavljanoj djeci

Djeca, svjesno ili nesvjesno ponekad znaju biti jako okrutna. To najbolje zna 16-godišnja Natalia Hampton iz kalifornijskog Sherman Oaksa koju su vršnjaci sustavno maltretirali pune dvije godine.

natalie
Budi najbolja verzija sebe.

To najbolje zna 16-godišnja Natalia Hampton iz kalifornijskog Sherman Oaksa koju su vršnjaci sustavno maltretirali pune dvije godine Naime, sedmi i osmi razred, Natalie je provela u suzama jer joj njezine školske kolege nisu dopuštali da s njima jede u školskoj kantini pod velikim odmorom. Nazivanje pogrdnim imenima, izrugivanje, pa čak i fizičko zlostavljanje, bilo je, između ostalog dio njezine školske svakodnevnice. Iako je, Natalie, krenuvši u srednju školu stekla nove prijatelje te su sva njezina bolna iskustva bila iza nje, nije se htjela pomiriti sa činjenicom da mnoga djeca svakodnevno trpe cyberbullying te da većina njih o tome šuti.

Upravo zato je osmislila Sit With Us – aplikaciju koja omogućuje djeci da pronađu sigurna mjesta na kojima mogu u miru jesti, sjediti i stjecati nove, iskrene prijatelje. Korisnici koji imaju ulogu "ambasadora" stvaruje otvorene pozive za ručak na aplikaciji, a oni signaliziraju ostalim korisnicima koji traže prijatelje. Dogovaranja preko aplikacije se vrše preko privatnih razgovora, a ne javno, stoga tinjedžeri ne moraju brinuti da će se eventualno osramotiti tražeći društvo za stolom u školskoj kantini.

Aplikacija Sit With Us pokrenuta je s ciljem kako bi se pobrinula za djecu koja su izolirana od strane svojih vršnjaka te kako ne bi morala prolazila kroz kalvarije koje je Natalie prolazila.

Foto: Sit With Us/Facebook

Njezinu web stranicu svaki dan posjećuje sve više i više zainteresiranih tinejdžera, a Natalie za svoj hvalelevrijedan pothvat svakodnevno dobiva poruke zahvale djece iz cijeloga svijeta, što joj, kako ističe daje dodatni vjetar u leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.