Budi najbolja verzija sebe.

Što u meni ima krivo da ne mogu pronaći pravu osobu za sebe?

Poštovani, vječni problem kod mene je taj da ne znam procijeniti muškarce. Imam 29 godina, ono što kažu o meni je da sam jako zgodna i inteligentna. Međutim svi žele samo jedno od mene.

Budi najbolja verzija sebe.

Čak i kad se ponadam da je došao pravi, opet se to ispostavi. S ničim ne dajem do znanja da sam taj tip. Mene zanima nešto ozbiljno. Svi se čude kako sam sama već godinama. Jednostavno ne ide. Muškarci ne žele sa mnom vezu, a imaju najbolje mišljenje o meni. Iskreno, ja ne dozvoljavam da me netko, muško, baci u depresiju. Voljela bi da mi date neki orijentir gdje ja to griješim, jer ja nemam pojma. Inače sam otvorena, direktna. Nemam problema suprotstaviti se nikome, a dala bih i pomogla svima, a prema muškarcima sam i više nego fer. Zahvaljujem vam na mogućem odgovoru.

Odgovor:

Draga čitateljice,

u ovom trenutku mi je teško dati jednoznačan odgovor na vaše pitanje jer ga ne znam. Budući da bi sve što bih vam napisala bilo puko nagađanje, smatram da bi bilo najbolje da potražite savjet psihoterapeuta. Zašto baš psihoterapeuta? Kroz psihoterapiju možemo osvijestiti određena uvjerenja i poruke koje smo dobivali u djetinjstvu, a koje utječu na naše nesvjesne obrasce ponašanje. Postoji razlog zašto nam se uvijek događaju iste situacije, zašto uvijek privlačimo određen tip ljudi. To nema veze s inteligencijom i teško je kognitivno i racionalno razaznati zašto se to događa. Na psihoterapiji zajedno sa stručnjakom možete doći do srži problema, a onda ga i mijenjati.

Budi najbolja verzija sebe.

Nadam se da će vam ovaj odgovor koristiti i da ćete krenuti u istraživanje sebe zajedno sa psihoterapeutom. Šaljem vam podršku.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.