Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Je li glupo i jadno što sam ljubomorna i povrijeđena jer gubim najbolju prijateljicu?

Nisam povučena, tiha, ni mirna, ali nemam mnogo prijatelja s kojima mogu izlaziti. Imam dvije prijateljice (jednu "bff" i drugu s kojom sam trenutno u svađi).

shutterstock_1735801265.jpg
Budi najbolja verzija sebe.

Moja najbolja prijateljica je postala na neki način popularna. Počela je izlaziti s dvije djevojčice koje su popularne i stalno s njima izlazi i radi stvari koje smo se mi dogovorile. Stalno izbacuju zajedničke slike i videe na instagramu, što me nervira i čini tužnom, jer nekada smo bile samo nas dvije. Ne znam... Trebale smo ići na jedno mjesto, ali ona je već bila tamo. Kad je pitam "Hoćemo ići van?", ona kaže da se već dogovorila s njima. A ja... Ja se nemam s kime dogovoriti. Da li ju želim izbaciti iz života i ovu drugu, biti usamljena i krenuti sama ispočetka? To mi zvuči dobro, ali ne znam je li to baš ono što mi je potrebno, samoća. Ne mogu nikome ovo reći jer će misliti da sam jadna. Da li je glupo i jadno što sam ljubomorna, povrijeđena jer gubim najbolju prijateljicu? Što da radim? Hvala.

Odgovor:

Draga čitateljice,

tvoji osjećaji nisu nimalo glupi ni jadni – osjećaš se povrijeđeno jer se tvoja prijateljica više druži s drugim prijateljicama i što više niste samo vas dvije gdje ste mogle biti više „same“ zajedno. Nekako mi se iz tvog pisma čini kao da su moguće samo dvije opcije: ili izbacivanje tvojih prijateljica iz života i novi start ili ostanak u trenutnoj situaciji. Je li moguća i treća opcija gdje nikoga ne izbacuješ iz života i paralelno tražiš nova prijateljstva? Je li moguće družiti se i upoznavati i nove ljude i imati u svom životu i one „stare“? Osobno mislim da je moguće. Samo ne trebamo zatvarati vrata i prilike za druženje i upoznavanje novih prijatelja.

Vjerujem da ti nije lako. I sama sam se znala osjećati slično kao i ti. I s vremenom sam uvidjela da se prijatelji s kojima se družimo razlikuju i da ćemo npr. s jednom prijateljicom uživati u odlasku na bazene, s drugom će nam baš biti super gledati filmove (jer nam se ukusi podudaraju), itd. Društvo nam može biti šaroliko i samo trebamo dati priliku drugima da nam uđu u život. Da, možda će se dogoditi da nekada odbiju naš poziv u šetnju/kino/na rođendan. A nekada i neće. I nekada će se iz tog druženja razviti lijep odnos. Šaljem ti veliku podršku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.