Budi najbolja verzija sebe.

Dojenje oko 17 sati zamijenila bi još jednom kašicom. Je li to u redu?

Imam bebu od 7 mjeseci (8 kg, 69 cm). Dobro napreduje i pedijatar kaže da je sve u redu.

Budi najbolja verzija sebe.

Isključivo je dojen do navršenih 6 mjeseci, odnosno nekoliko dana prije nego je navršio 6 mjeseci, na preporuku pedijatra smo počeli s dohranom. Prvo smo uveli povrće poslijepodne, a kako je dobro prihvaćao i tražio još, uveli smo i voće i žitarice kroz jutro. Od rođenja dosta bljucka, čak smo sumnjali na refluks, ali kako je uredno dobivao na težini ostalo je na tome. Bljuckanje se uvođenjem kašica malo smanjilo, jedino nakon popodnevnog dojenja jako, jako puno bljucka. Ne znam je li prejeden, ali stvarno dosta pojede i kašica i mlijeka i plače ako mu dam manje. Zanima me je li prerano i prebrzo sada popodnevni obrok (oko 16, 17h) zamijeniti kašicom s ciljem smanjenja bljuckanja? Planirala sam za početak izdojiti se i napraviti kašicu sa žitaricama, ali rado bih izbjegla izdajanje jer nemam previše mlijeka i često sam sama s njim, tako da ni ne stignem izdojiti se.

Koji je vaš prijedlog, što uvesti tada u 16, 17 h? Također, jako loše spava i prije večernjeg dojenja sam mu znala dati nekoliko žlica kašice za laku noć, ali kako nije imalo efekta, odustala sam. Obroci mu izgledaju otprilike ovako: 7 h - dojenje 10,11 h - voćno žitna kašica 13,14 h- povrtna kašica (nekad dodamo žitarice i/ili piletinu) 16,17h - dojenje 19,20h - dojenje 3-4h - noćni podoj Znači, jede otprilike svaka 3,4 h, ima 6 obroka (4 podoja, od čega jedan noćni i 2 kašice). Ljubazno vas molim savjet. Puno hvala.

Odgovor:

Poštovana,

Budi najbolja verzija sebe.

možete napraviti mliječno žitnu kašicu s adaptiranim mlijekom, ako ne možete ili ne želite sa svojim mlijekom. Neka vam to bude obrok u 19 ili 20 sati.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.