Budi najbolja verzija sebe.

Beba odbija dohranu i ne želi ništa osim dojenja

Imam bebu od nepunih 6 mjeseci tj. za koji dan će navršiti 6 mjeseci. Beba je isključivo dojena, ima nepunih 10 kg tj. na zadnjem vaganju s 5 mjeseci i 5 dana imao je 9850 grama.

Budi najbolja verzija sebe.

Pedijatrica nam je rekla da krenemo lagano s kašicama. Prva kašica je bio krumpir napravljen na mojem mlijeku. Pojeo je nekih 50 ml. Sutradan isti postupak u isto vrijeme, ali nema šanse da otvori usta. Tako smo imali nekoliko dana borbe i ništa. Krenula sam s mrkvom radi njenog slatkastog okusa, isto spravljenom s mojim mlijekom. Također je pojeo jednu žlicu i nema šanse više.

Rekli smo pedijatrici, a ona nam je rekla da krenemo s jabukom. Krenuli smo s jabukom. Prvu kašicu je pojeo, a naredna jutra nema šanse da otvori usta. Nakon toga sam pokušala s kruškom i sve uzalud. Pa sam opet pokušala jabuku i malo rižolina i opet ništa. Ne znam što da radim. Svaka 2 sata mi je na dojci. I po noći se zna puno češće probuditi (što prije nije, jer znao bi odspavat uredno od 21 h do 6-7 ujutro). Molim da mi pomognete ako postoji neki način da prihvati dohranu. Čak sam mu na bocu dala rižolino s mojim mlijekom i isto tako nije htio. Dudu ne koristi, pa ne želi ni bocu.

Odgovor:

Poštovana,

Budi najbolja verzija sebe.

nekoj djeci treba više nekoj manje vremena da prihvate obroke krute hrane. Razlozi su nova tekstura i novi okusi. Nekad nove namirnice trebate ponuditi i deset do petnaest puta da bi je djeca prihvatila. Budite uporni i strpljivi. Za početak je dovoljno da vaša beba proba novi okus, ne mora pojesti cijelu kašicu. Dovoljna je i jedna žlica. U početku dohrane normalno je da je glavni izvor energije i dalje majčino mlijeko.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.