Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Bakterija u mokraći i otežano uzimanje lijeka kod djevojčice od 2,5 godine

Poštovana, prije četiri dana djevojčica stara 2,5 godine se žalila na bol pri mokrenju. Nikakve druge simptome nije imala, lijepo je jela i bila raspoložena.

shutterstock_1735801265.jpg
Budi najbolja verzija sebe.

Osim što je imala crvenilo na ulazu u pišu. Istog dana smo predali urin na analizu s urinokulturom. Nalaz urina bio je potpuno uredan. Jučer su stigli nalazi urino kulture koji su pokazali prisustvo bakterije Pseudomonas aeroginosa >10⁴. Doktor je prepisao tablete Ciprobay 250 uz napomenu da rastvorimo u vodi i damo joj. Ona to ne može popiti, svaki naš pokušaj da joj damo, završi s povraćanjem.

Zakazan nam je ponovni prijem kod njega, ali bih vam bila zahvalna ukoliko biste mi pojasnili situaciju da je nalaz urina uredan a ipak ima bakterija. Da li je situacija s količinom bakterija urgentna, s obzirom na trenutnu situaciju s korona virusom, a doktor je kao drugih opciju naveo intravenozno uzimanje, što podrazumijeva bolnički tretman. Hvala unaprijed i ispričavam se na dužem pitanju.

Odgovor:

Poštovana,

možda su simptomi boli pri mokrenju samo posljedica vanjske upale spolovila. Mogli bi pokušati namazati Garamycon mast 2x na dan 5-7 dana uz to pojačati unos tekućine te kroz 10-ak dana ponoviti urin i urinokulturu, srednji mlaz. Ako dijete ne bi bilo dobro, sugeriram pregled i ultrazvuk kod dječjeg nefrologa prije odluke za bilo kakvu terapiju, osobito intravenoznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.