Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Ako samo jedan dan ne vježbam, imam užasni osjećaj krivnje

Poštovani, imam 23 godine i jedan problem. Dakle, svaki dan vježbam i režim prehrane mi je 16 sati post. Znači u danu jedem od 9-17 h.

shutterstock_1735801265.jpg
Budi najbolja verzija sebe.

Problem je ako koji dan ne vježbam ili prekršim plan prehrane, ne mogu spavati zbog grižnje savjesti, osjećam se užasno, dlanovi mi se znoje, već razmišljam cijelu noć kako moram sutradan na trening, te da moram sve to izgorjeti kako se ne bi udebljala. Udebljati se jednostavno ne želim i ne smijem radi posla (radim posao u kojem je bitno kako izgledaš kako bi mogla vodit show i plesat u showu).

Odgovor:

Draga čitateljice,

svjesna sam da su vam tjelesna težina i izgled bitni zbog posla kojim se bavite, no kada oni postanu glavna preokupacija, kada se javlja krivnja zbog koje ne možete spavati i osjećate se jako loše uslijed kršenja pravila – tada je bitno potražiti stručnu pomoć. Režim koji ste si nametnuli i psihički pritisak uslijed istoga mogu znatno omesti vaše svakodnevno funkcioniranje i utjecati na sve druge segmente vašeg života koji nisu posao. Stoga bi vam svakako savjetovala da se što prije obratite psihoterapeutu za pomoć.

Sretno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.