Kad ih jedeš - ne staješ

Kokice mnogi obožavaju, no znaš li kako ova grickalica djeluje na organizam?

Obožavamo kokice, a vjerujemo da i ti dijeliš isto mišljenje. Kad ih kreneš jesti, nema stajanja dok ise i zadnja ne zalijepi za nepce. No, znaš li kako djeluju na organizam?

pexels-pixabay-33129.jpg
Foto: Pexels

Kokice su jedna od najpopularnijih grickalica na svijetu, puno su zdravija opcija od, primjerice, čipsa, ukoliko ih pripremiš na pravilan način. No, i najzdravije pripremljene kokice - a to su one koje nećeš začiniti maslacem, već začinskim biljem, mogu prouzročiti određene neugodnosti. Ne brini, nije ništa strašno. Slobodno filmsku večer začini zdjelom finih, toplih kokica koje se tope u ustima, a mi ti u nastavku otkrivamo kako kokice djeluju na organizam. Imaju one i svojih dobrih strana, štoviše, više, no loših.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Pripremi nešto drugačije kokice i budi zvijezda filmske večeri

Izvor su vlakana i proteina

Već i ptičice na grani znaju da su vlakna dobra za probavu i čine te sitom, a to automatski znači da su dobra i za tvoju figuru jer ćeš jesti manje. Osim toga, ukoliko ne paziš na prehranu, vjerojatno ne unosiš dovoljno vlakana u organizam pa će ti zdjela kokica povremeno, dobro doći. Tri šalice kokica sadrže 3,6 grama vlakana. Proteini su neizostavni element zdrave prehrane, makornutrijenti (zajedno s ugljikohidratima i mastima), građevni elementi organizma. Kokice obiluju proteinima.

1/4