Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Hormoni u 'pubertetu'

Gubitak kose u menopauzi: Je li trajan i može li se spriječiti?

O menopauzi se još uvijek premalo govori pa se mnoge žene u svoja četiri zida bore s nizom simptoma koje uzrokuju hormoni koji luduju

profimedia-0356324812.jpg
Foto: Profimedia

Nije tajna da menopauza donosi niz promjena koje za ženu mogu biti vrlo neugodne i teško se nositi s njima. Hormoni, a pod time u ovom slučaju mislimo, estrogen i progesteron, itekako imaju moć zakomplicirati život jer utječu na gotovo sve, od sna i valunga do promjena raspoloženja i suhoće vagine. Pa čak i na tvoju frizuru..., odnosno kvalitetu kose i njezinu količinu.

Image
Nova faza

Pet stvari koje bi svaka žena trebala znati o menopauzi

Hormonalne promjene koje se događaju u menopauzi mogu uzrokovati gubitak kose. Ginekologinja dr. Staci Tanouye za portal Pure Wow objasnila je sve što trebaš znati kada je o kosi riječ, a mi ti donosimo odgovore na pitanja, koja si vjerojatno postavljaš.

shimmer fallback

Valunzi vrućine, noćno znojenje, promjene raspoloženja i suhoća rodnice - to su samo neki od prilično neugodnih fizičkih simptoma koje žene doživljavaju kada prolaze kroz menopauzu, a na popis možeš dodati i gubitak kose. Hormonalne promjene koje se javljaju tijekom menopauze (nagli pad razine estrogena i progesterona) doista mogu uzrokovati gubitak kose.

Oko polovice žena u menopauzi primjećuju promjene na kosi, a jedna od njih je i prorjeđivanje kose."Starenje općenito dovodi do sporijeg rasta kose, a kako razine hormona opadaju tijekom menopauze, to uzrokuje prorjeđivanje i suhoću kose, a vlasi postaju tanje”, objašnjava dr. Tanouye.

Budi najbolja verzija sebe.
1/3
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.