Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Voda je pravi eliksir za ljepotu i zdravlje

Voda čini čak 60% ljudskog tijela, a konzumacija dovoljne količine vode ima brojne benefite pa nije ni čudno što je mnogi zovu eliksirom života, ljepote i zdravlja.

giorgio-trovato-PC5kB3fC1bM-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

Voda čini čak 60% ljudskog tijela, a konzumacija dovoljne količine vode ima brojne benefite pa nije ni čudno što je mnogi zovu eliksirom života, ljepote i zdravlja. Skoro pa je nestvarno da nešto tako čisto i jednostavno, a u potpunosti dostupno, može imati toliko velik i pozitivan učinak na naše tijelo.

  • poboljšava raspoloženje i pamćenje
  • podiže produktivnost i razinu energije
  • utječe na zdravlje kože, kose i noktiju
  • pomaže u mršavljenju i održavanju kilaže
  • utječe na kvalitetu treninga i aktivnosti
  • poboljšava rast i regeneraciju mišića
  • lubricira zglobove i smanjuje ozljede
  • daje osjećaj sitosti i poletnosti
Image
Vrijeme je za aktivaciju

Trener Vedran Spevan: Sedam vježbi za čvrstu i oblikovanu stražnjicu

Osim navedenog, voda liječi i mamurluk. Mamurluk je dobrim dijelom uzrokovan dehidracijom, odnosno, smanjenom količinom vode u organizmu radi alkohola. Pametno je uz konzumaciju alkohola, povremeno posegnuti i za čašom vode, pogotovo prije spavanja, što će svakako smanjiti nuspojave nakon burne večeri.

Obrati posebnu pozornost na konzumaciju vode u ljetne dane kada moramo nadoknaditi i tekućinu izgubljenu znojenjem. Znojenje je prirodni proces kojim se koža hladi i štiti od visokih temperatura, a kod gubitka svega 2% tekućine iz tijela, počinjemo osjećati naznake dehidracije.

Kako unositi više vode?

Konzumiraj barem 2 litre čiste pitke vode kroz dan, a ostatak potrebne tekućine ćeš nadoknaditi kroz hranu i druge napitke. Najbolji savjet je da nosiš bocu za vodu kuda god krenula jer ćeš na taj način ispred očiju uvijek imati podsjetnik da popiješ koji gutljaj.

Ukoliko znaš da duže vrijeme nećeš imati pristup pitkoj vodi, zamrzni bocu vode. Led će se u boci polako otapati, a ti ćeš tijekom cijelog dana imati hladnu vodu za piće te izbjeći žeđ i dehidraciju.

Želiš uštedjeti, a pritom i smanjiti unesene kalorije? Onda prilikom izlaska u restoran naruči vodu umjesto soka, vina ili nekog drugog alkoholnog pića. Srećom, imamo kvalitetnu vodu za piće iz slavine koja se u većini restorana može dobiti besplatno, no isto nije dostupno baš u cijelom svijetu, iskoristi tu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Trik za kraj: Treba ti dodatno osvježenje? Ubaci nekoliko listića mente te par kriški limuna ili limete u vrč s vodom i ledom. To će ti pružiti dovoljno osvježavajuće arome u kojoj možeš uživati cijele godine.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.