Isprobaj ukusne LCHF/keto priloge: grčke polpete, kremasti kelj i azijske mahune

U keto i LCHF prehrani najčešće su najveći problem kreativni prilozi mesu ili jajima. Ne sumnjamo da bi ovi recepti mogli postati dio vaše svakodnevice

Isprobaj ukusne LCHF/keto priloge: grčke polpete, kremasti kelj i azijske mahune

Gratinirana brokula

Image


Foto: kalynskitchen.com

Sastojci:
1 veća glavica brokule, razdvojene na cvjetiće i narezane
1 šalica naribanog švicarskog sira
2 žlice majoneze
3 žlice vrhnja za kuhanje sa što višim postotkom masnoća
2 žličice limunovog soka
pola žličice senfa
1/4 šalice naribanog parmezana
sol i papar po ukusu

Priprema:
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Brokulu stavi kuhati u kipuću vodu i kuhaj točno 3 minute. Odmah ocijedi brokulu i ostavi je u cjedilu.
Namasti vatrostalnu posudu maslacom ili maslinovim uljem, pa stavi u nju dobro ocijeđenu brokulu. Pomiješaj majonezu, vrhnje, limunov sok, senf i papar, a zatim umiješaj i fino naribani švicarski sir. Nanesi kremastu mješavinu majoneze preko brokule. Na kraju sve posipaj parmezanom. Peci nepokriveno oko 30 minuta ili dok se sir ne otopi i porumeni. Posluži vruće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/5