Budi najbolja verzija sebe.
Pristupi pametno

Napravi malu promjenu u treningu i gledaj kako se kile tope

Izmjena različitih intenziteta fizičke aktivnosti potiče metabolizam da brže radi te pomaže tijelu da sagori masnoće

Budi najbolja verzija sebe.

Umjerena do intenzivna tjelovježba najučinkovitiji je i najbrži način da dođeš do cilja, odnosno u kratkom vremenu skineš višak kilograma i ubrzaš metabolizam. Ako svakodnevno hodaš, dodaj ovu vrstu treninga svojim rutama, odnosno odradi je prije, za vrijeme ili poslije hodanja ili pak kako izolirani trening. Kako god ti odgovara.

Riječ je o fizičkoj aktivnost pri kojoj i dalje možeš govoriti, no s vremena na vrijeme ipak moraš zastati kako bi uzela zraka. Studija objavljena u časopisu European Heart Journal pokazala je da će umjerena do intenzivna tjelovježba uvelike poboljšati tvoju kondiciju i u puno kraćem roku dovesti do rezultata, no što će to učiniti svakodnevno, redovito hodanje. Pojačaj tempo i uvjeri se na svojoj koži u ovu znanstvenu činjenicu.

Budi najbolja verzija sebe.

Trening umjerenog intenziteta je onaj pri kojem ti je srce na 64 do 76 posto od maksimalnog broja otkucaja, dok je intenzivna fizička aktivnost ona pri kojoj je srce na 77 do 95 posto od maksimalnih otkucaja.

Stručnjaci preporučuju da u tjednu rutinu uvrstiš 150 do 300 minuta umjerene fizičke aktivnosti te 75 do 100 minuta intenzivne. U intenzivnu fizičku aktivnost spada preskakanje vijače, trčanje, vožnja bicikla, naravno u tempu u kojem jedva govoriš.

No, bitno je ne počinjati naglo, osobito ako nisi fizički aktivna. Postepeno pojačavaj svoje treninge i podiži intenzitet za deset posto na tjedan. Ako tek počinješ s hodanjem isto pravilo vrijedi - svaki tjedan povećavaj broj koraka za deset posto. Malim koracima dođi do svog željenog cilja na vagi i javi nam kako je prošlo!

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.