9 načina kako bez muke smanjiti ugljikohidrate u svojoj prehrani

Moguće je! Štoviše, ukusno je!

9 načina kako bez muke smanjiti ugljikohidrate u svojoj prehrani

Već i ptice na granama znaju da su ugljikohidrati (ne svi, već oni poput bijelog brašna i bijele riže) štetni i za naše zdravlje i fizički izgled. Ovo otkriće rezultat je brojnih istraživanja, kojih je bilo još više nakon što su ljudi počeli shvaćati kako nismo postali ništa mršaviji (generalno na svjetskoj razini) kada smo izbacili ili smanjili masnoće u prehrani (jedući light proizvode) koje su u devedesetima bile proglašene glavnim uzrok svih zdravstvenih problema.

Sada znanstvenici tvrde kako su za debljinu (i loše zdravlje) krivi određeni ugljikohidrati. Kažem određeni jer ugljikohidrati su ipak potrebni za funkcioniranje našeg organizma. No nisu svi ugljikohidrati isti niti nam je potrebna velika količina ugljikohidrata, a da se puno lakše i brže mršavi kada srežete njihovu konzumaciju – to je već više puta dokazano.

Loši ugljikohidrati (poput bijele tjestenine, kruha ili riže) brzo se probavljaju pa i nisu jako zasitni – zbog toga smo u stanju pojesti velike količine te hrane. Isto tako u tijelu se veoma brzo pretvaraju u masne naslage.

Zato je bolje prebaciti se na zdravije ugljikohidrate, a to možete učiniti veoma lako. Isprobajte neke od ovih ideja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: © pathdoc - fotolia

1/10