Budi najbolja verzija sebe.
Živjele curice!

Međunarodni je dan djevojčica. Ne zaboravi svojoj kćeri reći ove stvari

Usadi svojoj curici svijest o tome da vrijedi i da može postići u životu apsolutno sve što poželi, a poželjeti smije - baš sve!

Međunarodni dan djevojčica obilježava se danas diljem svijeta. Proglasila ga je 2011. Generalna skupština UN-a s ciljem da se podigne svijest o pravima djevojčica koja su u nekim zemljama itekako ugrožena.

Od kad se rode, curice odrastaju u sjeni dječaka, a potom kao žene žive u sjeni muškaraca. Nažalost, tako svijet još uvijek funkcionira. U nekim zemljama to je tek blago izraženo, no ima i onih u kojima su prava itekako ugrožena. No, promjene kreću od nas samih.

Budi najbolja verzija sebe.

Usadi svojoj curici svijest o tome da vrijedi i da može postići u životu apsolutno sve što poželi, a poželjeti smije - baš sve (naravno dok to ne ugrožava druge)! Igrati nogomet, upravljati helikopterom, letjeti u svemir, raditi na bageru, obrađivati njivu, peći kolače, lakirati nokte, plesati, odmoriti poslije ručka dok dragi pere suđe jer su novce za perilicu potrošili na njezinu edukaciju…

Nauči je da postići može baš sve svojim radom, inteligencijom, jakošću, ali i suptilnom mekoćom koja je karakteristična upravo za žene, a toliko ju podcjenjujemo. Kažem "mi", naglašavajući ono što je najgore, a to je da same sebe gledamo kroz mušku prizmu i zaista vjerujemo da smo manje vrijedne i da nam je na ovome svijetu u ovom životu mjesto na koje su nas oni postavili. E pa nije.

U nastavku ti donosimo rečenice koje bi svojoj kćeri trebala govoriti svakodnevno, kako bi izrasla u sretnu i jaku ženu i svijet učinila ljepši i za sebe i za njega.

1/10
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.