Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Znate li kako očistiti ekran mobitela?

Saznajte jednostavne trikove i naučite kako očistiti ekran mobitela

Znate li kako očistiti ekran mobitela?
Budi najbolja verzija sebe.

Naši pametni telefoni, prema istraživanjima, jedan su od najvećih izvora štetnih tvari i bakterija. Često se nalazimo u situaciji da upravo u trenutku kada svjetlo obasja naš ekran shvatimo da je pravo vrijeme da ga očistimo. U nastavku saznajte kako očistiti ekran mobitela bez da ga oštetite.

Većina proizvođača preporuča da se ne koriste obične antibakterijske maramice za čišćenje ekrana. Osim toga, ekran nije dobro ni čistiti tekućinom za čišćenje prozora, iako mnogi smatraju da je. Idealan izbor za dezinfekciju ekrana ponekad nam se čini i alkohol – no ni on nije na popisu sredstava kojima se preporuča čišćenje ekrana. A na istom popisu nećete pronaći ni ocat, sapune, sredstva za čišćenje šminke. 

shimmer fallback


(FOTO: Pixabay)

Pitate se kako očistiti ekran mobitela? Vrlo jednostavno. Sve što vam treba je prazna bočica od spreja, voda, 50%-tni bijeli ocat i krpa bez vlakana. Bočicu napunite vodom do pola, a ostatak napunite octom. Zatvorite bočicu, dobro potresite kako bi se tekućine promiješale. Vaše sredstvo tim je korakom spremno za špricanje po ekranu.

Na umu je bitno imati i odgovor na pitanje: kako očistiti ekran mobitela, a da ga pritom e oštetite? Bitno je da isključite uređaj, ne koristite previše tekućine, ne koristite krpu s vlaknima, ne smijete dirati i tekućinu stavljati blizu USB ulaza i nakon čišćenja – nemojte mobitel odmah upaliti. Pričekajte desetak minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.