Pobjednički vikend-jelovnik 'Večere za pet na selu' koji moraš isprobati

S visokih 39 bodova u slavonskobrodskom tjednu Večere za pet pobjedu je odnio Marin Čosić, koji je kuhao u četvrtak

Pobjednički vikend-jelovnik 'Večere za pet na selu' koji moraš isprobati

Osvojivši gotovo sve desetke od svojih protukandidata, Marin je oduševio ovim jednostavnim. a preukusnim jelovnikom:

“Hladno i mokro” (salata od tjestenine i kukuruzna juha)

SALATA OD TJESTENINE
Sastojci:

  • 500 g tjestenine
  • 100 g šunke
  • 100 g krastavaca
  • 100 g kulena
  • majoneza
  • jogurt


Nasjeckati krastavce I šunku te dodati u ohlađenu tjesteninu. Zatim dodati jogurt i majonezu i sve dobro promiješati. Poslužiti uz narezani kulen.

KUKURUZNA JUHA
Sastojci:

  • 100 g kukuruznog brašna
  • 500 ml jogurta
  • 2 l pilećeg temeljca


Skuhati pileći temeljac. Dodati smjesu kukuruznog brašna i jogurta ikuhati na laganoj vatri 10 minuta uz miješanje.

GLAVNO JELO
“Plivajuća teletina” (teletina ispod peke)

Sastojci:

  • 4 kg telećeg vrata
  • 1 kg krumpira
  • 4 mrkve
  • sol
  • papar


Teleći vrat narezati na veće komade i začiniti. Mrkve prepoloviti, a krumpire narezati na četvrtine. Sve zajedno složiti u tepsiju za peku i staviti na žar. Peći sat i pol do dva sata.


DESERT “Plavkasta poslastica” (Pita od šljiva)

Sastojci:

  • 300 g šljiva
  • 0,2 l čvrstog jogurta
  • 500 ml mlijeka
  • prašak za pecivo
  • vanilin-šećer
  • 200 g glatkog brašna
  • 4 žlice šećera


Umutiti smjesu od jogurta, mlijeka i brašna. Dodati vanilin-šećer i prašak za pecivo te sve miješati dok se ne dobije homogena smjesa. Uliti u posudu za pečenje i poslagati šljive. Peći 30 minuta na 200 stupnjeva.