Mjesečni horoskop za veljaču 2020.

Merkur kreće u retrogradni hod, kao prvi od niza planeta...

OVAN

Opći pregled

Veljača ti donosi potrebnu energiju usporavanja, nakon akcije visokog intenziteta prošli mjesec. Istovremeno, od 16. Merkur je retrogradan, čime ti pomaže zastati i procijeniti posljednje informacije i aktivnosti. U Ribama Merkur započinje period unutarnje refleksije. Vrijeme je napraviti dubinsku psihološku analizu. U tom periodu je nepotrebno siliti se na akcije i kontakte; zapravo, takvi pokušaji će biti neuspješni. Otkaži društvene aktivnosti ako ti se negdje ne ide. Na ovom mjestu Merkur pojačava intuiciju, s kojom ćeš lakše vidjeti mnoge stvari. No, ne donosi nikakve važne odluke prije sredine ožujka.

Još uvijek osjećaš snagu egzaktnog spoja Saturna i Plutona u zoni karijere, a oni nastavljaju svoj zajednički hod (2-4 stupnja razmaka). Napredak u 2020. bit će polagan i stabilan. Još uvijek procesuiraš emocionalni pomak zbog Sunčeve (25.12.2019.) i Mjesečeve pomrčine (10.1.2020.): budi pripravna za još posljedica u zonama karijere te doma i obitelji. Preuzmi kontrolu kad je riječ o strahovima u vezi životnog puta i razvoja.

Srećom, Jupiter i Neptun djeluju povoljno cijeli mjesec i nude optimizam i nadu, temeljene na kreativnosti i duhovnosti. Možeš istražiti nove mogućnosti i prilike u profesionalnom radu, a sve kroz suosjećanje i velikodušnost. Naglasak je ipak na većem dobru u planiranju.

Mars boravi u Strijelcu i tvojoj zoni putovanja, dugoročnih planova, obrazovanja i pravnih poslova do 15. Ovo je pogodno za tjelesne aktivnosti, ali uz mjere opreza zbog mogućih nezgoda. Od 16. je u polju karijere, pa podržava dugotrajno planiranje i poslovne poduhvate; ipak, računaj da je Merkur retrogradan pa se obveži samo na dovršetak prethodno dogovorenih projekata.

Venera, nakon prvog tjedna u Ribama, gdje podržava oprost sebi i drugima i donosi duševni mir, prelazi u tvoj znak Ovna i uspaljuje strast! S Marsom i Venerom u vatrenim znacima za Valentinovo, možeš uživati u snažnim vibracijama ovog ljubavnog para. Osobne potrebe će ti sada biti prioritet, pa je ovo uzbudljiv mjesec za ljubav. Ipak, izbjegavaj ulazak u novi odnos zbog retrogradnog Merkura: idi korak po korak sa svakom novom osobom.

Mjesečni aspekti

Veljaču možeš podijeliti na dva dijela: prva dva tjedna manje je zbivanja, a stvari se polako pokreću u drugoj polovici mjeseca, uglavnom pozitivno. No, računaj da će ovu godinu obilježiti retrogradni planeti, pa će napredak biti spor, uz brojna ograničenja.

U tvojoj psihološkoj zoni, Merkur je retrogradan od 16. (oprez je potreban već nekoliko dana prije toga), pa će nastupiti period autoanalize i pojačane intuicije. Ne oslanjaj se na pamćenje; najbolje je da sve zapisuješ i dvaput provjeriš. Budi sigurna da imaš sve činjenice na raspolaganju, naročito baviš li se prikupljanjem podataka i istraživanjem. Sjajna ideja vezana uz novac može ti pasti na pamet oko 5. Ulazak Sunca u istu zonu (18.) označava nižu razinu energije, pa je dobro malo se povući i napuniti baterije, pogotovo jer sad analiziraš dosadašnje korake i pripremaš se za svoj mjesec.

Prvi dan mjeseca obilježava odnos Venere i Plutona: duboko razumijevanje drugih pomaže u poslu, ali i u rastu intimnosti, naročito u zagrljajima skrivenim od svih. Nalaziš utočište u stabilnoj, trajnoj vezi. Poseban ljubavni poticaj dobivaš ulaskom Venere u svoj znak (8.): šarmantna si, zavodljiva i samopouzdana, a to nikome ne promiče. Pun Mjesec (9.) kaže da moraš donijeti odluku u vezi neke osobe koja je zainteresirana za tebe ili te partner želi više za sebe, jer si prilično zauzeta izlascima i prijateljima. Alternativno, pojačani su ti apetiti i želiš više zabave i ljubavi pa glasno tražiš pažnju. No, Venerini aspekti 23. i 27. upozoravaju kako se ne smiješ prepustiti samozadovoljstvu, jer može dovesti do nepažljivih trenutaka u odnosima; time nećeš znati cijeniti ono što je zaista važno. Budi iskrena, jer kraj mjeseca može obilježiti nečiji ljubomorni ispad, a tvoj seksualni i emocionalni život postaje tema intenzivnih problema. Kontroliraj se i razmisli je li neka veza toksična; toga se teško riješiti.

Najveći naglasak je i dalje na poslu. Zadrži idealizam i osjećaj za pravdu na radnom mjestu i uključi nadu i vjeru u projekte. Tako ćeš lakše ostvariti svoje ciljeve (20.). Profesionalni napredak i trud pojačaj otvorenim nastupom i progresivnim stavovima i razmišljanjima, čime otvaraš put prema financijskoj nagradi.

Mladi Mjesec (23.) od tebe traži smirivanje barem u privatnom životu, iako na poslu imaš dosta obaveza. Odmaraj se što više, razmišljaj, slušaj glazbu; u ovom periodu intuitivno razumijevanje i emocionalno znanje zauzimaju mjesto logici. Snagu možeš crpiti iz svoje psihe, pa to koristi na radnom mjestu, ali pazi da na raspolaganju imaš točne podatke. Do kraja mjeseca baviš se poslom, uz brzu akciju na temelju predosjećaja. Um ti je aktivan, stalno pripravan, znatiželjan i spreman istraživati. Veljača će biti prilično ugodna za tebe, jer ćeš se osjećati veselo i dobro, a uz nešto opreza, možeš i napredovati u svojim planovima.

Povoljni dani: 1., 2., 5., 16., 17., 26., 27.Izazovni dani: 6., 7., 12., 13., 18., 19., 20. Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

2/13
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.