Budi najbolja verzija sebe.

10 stvari za koje nećeš vjerovati da su napravljene od recikliranih plastičnih boca

Mnoge su se kompanije ekološki osvijestile te počele u svojoj proizvodnji koristiti i recikliranu plastiku, a nevjerojatno je što se sve od nje može napraviti

'Plastic Free July' odnosno srpanj bez plastike je pokret koji je izuzetno popularan na društvenim mrežama, a riječ je o globalnom izazovu čiji je cilj smanjiti ili pak u potpunosti izbaciti upotrebu jednokratne plastike. Cilj ovog pokreta je podići svijest javnosti o količini plastičnog otpada kojeg svakodnevno proizvedemo i problemima koje to ima na okoliš.

Plastični otpad danas postaje sve veći ekološki i globalni problem koji treba biti prepoznat ne samo od strane državnih vlada, već i od strane medija te krajnjih potrošača.

Prema određenim procjenama, svake godine u mora i oceane dospije 1,25 do 2,41 milijuna tona plastike što ugrožava mnoge organizme koji se ondje nalaze. Veliki je problem i činjenica da se plastika nikad ne može u potpunosti razgraditi.

Oceani su do te mjere onečišćeni plastikom da je potrebno reagirati odmah, a umjesto da traženje rješenja za te probleme prepuštamo drugima, i sami možemo napraviti puno toga promjenom svojih svakodnevnih navika. Primjerice, smanjiti ili pak u potpunosti izbaciti korištenje plastičnih vrećica i plastičnih boca te odabrati ekološki prihvatljivije alternative.

Važno je podići svijest građana o ovim problemima koji se tiču svih nas, a jedno od rješenja je reciklirati postojeći otpad od plastike i pretvoriti ga u nešto korisno.

Mnoge su se kompanije ekološki osvijestile te počele u svojoj proizvodnji koristiti i recikliranu plastiku, a nevjerojatno je što se sve od nje može napraviti. U nastavku ti otkrivamo 10 stvari, od odjeće do kućnih potrepština, koje su napravljene od recikliranih plastičnih boca.

Budi najbolja verzija sebe.
1/11
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.