Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
'Rovinj Art & More'

Održana svečana premijera 'Romeo i Julija' na omiljenom rovinjskom ljetnom festivalu

Svjetski poznatu romantično - tragičnu priču donosi ansambl Opere bb, u koprodukciji s Istarskim narodnim kazalištem- Gradskim kazalištem Pula, a sve pod autorskom palicom Dinka Bogdanića

Premijera 'Romeo i Julija' (9).jpg
Foto: Lucija i Gordan Ukić
Budi najbolja verzija sebe.

Rovinj je grad ljubitelja kulture, umjetnosti, glazbe i kazališta, neka se naš grad budi i liježe s kulturom“, izjavio je Ronald Braus uoči početka omiljenog rovinjskog festivala 'Rovinj Art & More', koji je ove godine ušao u treću godinu postojanja. Festival je osnutka značajno obogatio kulturnu ponudu prekrasnog Rovinja te oživio neke zaboravljene pozornice i mjesta, a u grad doveo niz eminentnih imena iz svijeta glazbe, kazališta, mode.

shimmer fallback

Kao perjanica ovogodišnjeg izdanja istaknula se spektakularna premijera koreodrame 'Romeo i Julija', prema prijedlogu Williama Shakespearea, na glazbu P.i Čajkovskog, koja je sinoć premijerno uprizorena pred velebnom crkvom svete Eufemije. Koreografiju predstave potpisuje slavni hrvatski koreograf Dinko Bogdanić, a dramaturgiju Maja ŠoljanAnsambl Opere b.b. u koprodukciji s INk Pula je još jednom pokazao da se može nositi s velikim produkcijama i novim formama. Nakon brojnih opera i opereta ovaj su se put upustili baletnu formu. U zanosnim stilskim kostimima Ike Škomrlj i Dijane KoseBourek u prilagodbi Barbare Bourek, svi su izvođači izgledali nadahnuto i na kratko nas odveli u neko drugo minulo vrijeme. Romea i Julije su interpretirali Emil Kuzminski i Mateja Ivanković, koji su u svakom trenutku koreografije izgledali uvjerljivo, a tehnički doveli izvedbu do savršenstva. U dvije interesantne glumačke uloge dadilje i Mercuzia pojavili su se glumci Mila Elegović i Walter Roša. Mila je svojom vizijom dadilje dala i dašak komedije, dok je Roša svojom dramatikom predstavi dao jedan drugačiji dramatičniji karakter. Roditelje Capuleti interpretirali su Ervina Sulejmanova i Ronald Braus. Lik majke je također prikazan na dramatičan i moćan način te je gotovo nevjerojatno s kakvom lakoćom Sulejmanova vlada scenom, dok je Braus bio sigurna podrška u situacijama gdje se to očekivalo, a u dramskim intervencijama bio je suveren i jasan. Roditelje Montecchi interpretirali su Zvončica Vučkovići Siniša Galović, također sa točnom dozom dramatike i uvjerljivosti. Tibalda i Parisa su iznijeli DejanJakovljević i George Alexandru Baldowin, tehnički precizni, uvjerljivi i scenski močni. Fra Lorenza je na scenu uvjerljivo donio Zvonimir Ivanović.

shimmer fallback

Brojna publika, topla noć i vječna ljubavna priča obilježili su divnu večer u Rovinju. Festival će trajati sve do početka listopada, a posjetitelji će moći uživati u koncertima, kazališnim predstavama i mjuziklima na čak osam atraktivnih lokacija. „Nadam se da će svatko pronaći nešto za sebe i uživati u ovim dugim i lijepim ljetnim noćima te svojim dolaskom nagraditi vrhunske umjetnike, koji će nastupima svakako doprinijeti ljepšem doživljaju našeg grada. Festival je potpomognut, kako od gradskih institucija, tako i od privatnih sponzora i donatora i primjer je kako se u sinergiji gradskih ustanova i privrede može ostvariti projekt od visoke važnosti“. istaknuo je Braus.

shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.