Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Stil omiljene glumice

Želimo ih sve: Bezvremenski komadi koji su definirali stil Audrey Hepburn

Ovih osam predmeta definirali su stil legendarne Audrey Hepburn, kako na ekranima, tako i u stvarnom životu

audreyhepburn.jpg
Foto: Instagram
Budi najbolja verzija sebe.

Legendarna Audrey Hepburn sveprisutna je i godinama nakon njezine smrti, a toliko je ugrađena i u naše razumijevanje povijesti mode - njezina odjeća na ekranu i izvan njega posve je bezvremenska, uključujući malu crnu haljinu koju je nosila kao Holly Golightly i jednostavnu crnu dolčevitu u filmu Smiješno lice, a svi ti komadi koje je nosila danas imaju status kultnih.

Image

Znamo kako iskopirati look Audrey Hepburn i pritom ne potrošiti bogatstvo

To je stil koji uvijek ostaje izrazito njezin, a moda je u njezin život ušla kada je nosila svoju prvu couture haljinu koju je izradio Hubert de Givenchy. Kasnije smo Audrey mogli vidjeti u još nekoliko izdanja dizajnera u filmu Sabrina iz 1954. godine, a tada je započela njihova cjeloživotna suradnja i Audrey je postala svojevrsna muza Givenchyjeva profinjenog i luksuznog odijevanja.

Moda i stil Audrey Hepburn do danas ostaju definicija profinjenosti i elegancije, a osam je kultnih predmeta koji su definirali lookove popularne glumice koje žene diljem svijeta obožavaju rekreirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Remen oko struka

U Prazniku u Rimu, filmu koji je Audrey "katapultirao" u zvijezde, glumica glumi princezu koja se odriče kraljevskih dužnosti kako bi obišla i razgledala Rim. U filmu nas je počastila odličnim outfitima, od elegantnih bluzi i voluminoznih suknji, a sve je outfite začinila remenom oko struka koji odlično ističe figuru.

Traka za kosu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Traka za kosu doživjela je renesansu posljednjih godina, a sve više dizajnera uključuje ih u svoje kolekcije, kao i high street brendovi. Iako je Hepburn nosila popriličan broj tijara, često smo ju mogli vidjeti i s jednostavnim trakama za kosu - bilo da je riječ o traci s mašnicom ili nekoj malo drugačijoj.

Marama

Hepburn je obožavala nositi marame i na ekranu i izvan njega, a svilenu je maramu često nosila preko šešira. Njezini najglamurozniji stilski trikovi koji uključuju maramu bili su u filmovima Smiješno lice i Doručak kod Tiffanyja, kao i u trileru Šarada, kada je maramu kombinirala uz svilene rukavice i tamne naočale.

Crna dolčevita

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Ako postoji uniforma za rad kod kuće, to bi zasigurno bila plesna scena u filmu Smiješno lice, gdje Hepburn pleše odjevena u ležernu crnu dolčevitu, crne hlače i crne mokasine.

Balerinke

Nijedan oblik obuće nije lakše povezati s Audrey Hepburn od balerinki, što ni ne iznenađuje s obzirom na njezino plesno iskustvo, a oduvijek je tvrdila da je željela postati balerina. Balerinke je nosila na sve - od hlača i suknji pa sve do haljina.

Traperice

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Da su traperice zaista klasik, može potvrditi i Audrey, koju smo u nekoliko navrata mogli vidjeti u klasičnim plavim trapericama, a poznata je i scena iz Doručka kod Tiffanyja, kada Audrey sjedi na svom prozoru i pjeva Moon River, odjevena u sivu vestu i plave traperice.

Oversized bijela košulja

Iako je Hepburn poznata po elegantnim bluzama koje naglašavaju liniju, s remenom na struku, također je odlično nosila i preveliku bijelu mušku košulju - kako u slobodno vrijeme, tako i na malim ekranima.

Mala crna haljina

Od prve scene u filmu Doručak kod Tiffanyja, kada Audrey zastaje kraj prozora prodavaonice nakita Tiffany & Co, odjevena u crnu haljinu, sa sunčanim naočalama, rukavicama i biserima, ispisana je povijest, a ta je scena utrla put bezvremenskoj maloj crnoj haljini koju svaka žena mora posjedovati.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.