Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Nikad lakše do užeg struka

Vizualno stanji struk uz nekoliko modnih trikova

Odjećom koju već sigurno imaš u svom ormaru možeš vizualno stanjiti struk, a mi smo izdvojile osam jednostavnih načina

struk.jpg
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

Većina žena nastoji se pobrinuti za osobni imidž, a odjeća je vrlo važan element u tom zadatku. Coco Chanel je govorila da "lijepa haljina može izgledati lijepo na vješalici, ali to ništa ne znači. Mora se vidjeti na ramenima, s pokretima ruku, nogu i struka." No, istaknuti žensku figuru modernim i laskavim odjevnim kombinacijama može biti izazov, posebno ako želimo istaknuti određene dijelove tijela, poput nogu ili struka, koji u većini slučajeva želimo vizualno istanjiti.

Image

Pronašle smo 15 haljina koje vizualno smanjuju struk i skrivaju trbuščić

A pitaš se kako do vizualno tanjeg struka? Nikad lakše! U nastavku smo izdvojile nekoliko modnih trikova koji ti mogu pomoći da definiraš svoju siluetu i naglasiš (ali i vizualno smanjiš) svoj struk odjećom koju gotovo svatko ima u svojim ormarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Empire silueta

Ovaj stil je idealan za osobe koje žele naglasiti struk bez pretjerivanja. Temelji se na kroju neposredno ispod poprsja koji je dobro označen, insinuira struk i laska silueti. Ime mu potječe od popularnosti tijekom Napoleonovog carstva u Francuskoj i razdoblja regentstva u Engleskoj, a najčešće su haljine takvog oblika.

Wrap haljine

Wrap ili "zamotane" haljine dobro će ti doći ako imaš manji struk. Jednostavan je kroj, praktičan i, u isto vrijeme, vrlo ženstven i laskav. Definira figuru jer se veže oko struka, a suknja može biti uz tijelo ili opuštenija - kako god da izgleda, savršeno će istaknuti tvoj struk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Trapez haljine i suknje

Ovakvi odjevni predmeti, također poznati kao A-kroj ili evasé kroj, dizajnirani su oko oblika trapeza i imaju tu posebnost što se ne pripiju toliko uz tijelo i ne opterećuju bokove. Suknja je otvorena i lepršava, što pogoduje svakoj silueti. Osim toga, meke linije ove siluete pružaju udobnost bez oduzimanja ženstvenosti izgleda.

Cipele na petu

Dobre visoke potpetice mogu biti završni dodir tvojim odjevnim kombinacijama i vizualno će stilizirati tijelo, naglašavajući još više struk pružanjem nekoliko dodatnih centimetara. Osim toga, pomažu ti da poboljšaš svoje držanje prilikom hodanja, a ako se odlučiš na cipele na petu u nude boji, one će stvoriti vizualni efekt produljivanja tvojih nogu i tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Culotte hlače

Culotte hlače posljednjih su godina postale vrlo moderne - široke su i rezane na sredini noge, tik ispod koljena. Dostupne su u svim osnovnim brendovima jer su prikladne za odlazak u ured kao dio smart looka te u traperu za opušten i elegantan vikend look, a odlično ističu figuru.

Hlače visokog struka

Traperice visokog struka, koje se već dugo snažno vraćaju na modnu pistu, uz traperice mom kroja, lepršave, skinny i boyfriend verzije, savršen su kroj za isticanje struka i izduživanje nogu. Uljepšavaju figuru i nose se uz košulje, majice, topove i džempere, i za dan i za noć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Remeni

Ponekad ljudi zaborave na važnost modnih dodataka - dobar remen može dati notu sofisticiranosti tvom izgledu, a pritom naglasiti tvoj struk. U širokoj i plisiranoj odjeći opcija je kombinirati ju sa širokim remenom, a u uskim odjevnim kombinacijama koristiti tanki. Ključno je vidjeti koja verzija najbolje pristaje odabranoj odjeći, ali i tvom tijelu.

Pencil suknja

Ovaj klasik idealan je za naglašavanje struka, naglašavajući oblik pješčanog sata ženske siluete. Idealna veličina je nekoliko centimetara ispod koljena - time će se postići vizualni efekt produljenja nogu, posebno u kombinaciji sa štiklama.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.