Smaragdno zeleni komadi dominiraju ove jeseni: Evo i naših favorita

Želiš se osjećati kao diva? Za svoju jesensku garderobu odaberi odjeću ili modne dodatke u boji smaragda i budi primijećena gdje god da pođeš

Duboka zelena boja i blistavi sjaj razlog su zbog kojeg se smaragdi ubrajaju među najskupocjenije drago kamenje. Ovaj dragulj izuzetno je cijenjen te rijedak, a upravo zbog njegove skupocjenosti od davnina njegovu specifičnu nijansu zelene boje povezujemo s luksuzom, bogatstvom i elegancijom.

Nosi se smaragdno zelena boja: Najljepši komadi iz high street ponude

Smaragdi se javljaju u zelenoj i plavozelenoj boji, a ove su specifične nijanse prvi puta iskorištene za bojanje tkanina u 19. stoljeću u Njemačkoj, kada je 1814. izumljena smaragdno zelena boja za tkaninu. Uzimanjem octene kiseline, miješanjem i kuhanjem s octom te dodavanjem arsena dobivena je plavo-zelena nijansa karakteristična za smaragde.


Danas postoji više nijansi smaragdno zelene, od one koja vuče na šumski tamnozelenu pa sve do petrolej zelene, a sve ih se naziva smaragdnima. Uz to je za ove nijanse uvriježen i naziv emerald zelena.

Ne čudi što je ova raskošna boja odmah po svom nastanku postala pravi hit – žene su od tkanina ovih boja radile haljine, zavjese, ali i tapete, pa je u viktorijansko doba smaragdno zelena odjeća bila must-have svake ondašnje fashionistice.


Iako danas rijetko tko živi u domu sa emerald tapetama i dalje smo zaljubljeni u ovu živu zelenu boju koja asocira na luksuz. Pronašle smo odlične komade upravo u boji smaragda u ponudi Asosa te napravile listu deset naših favorita u kojima bismo voljele šetati ove jeseni.

Elegantna i raskošna, smaragdno zelena bi se svakako trebala pronaći u tvom ormaru ove sezone.

1/11
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.