Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Uvijek u modi!

Mala crna haljina vladarica je nove Mango kolekcije

Već stotinu godina mala crna haljina je komad koji svaka žena mora imati u svom ormaru. Mango kolekcija za proljeće 2021. nudi obilje cool modela po mjeri suvremenih žena

BeFunky-collage.jpg
Budi najbolja verzija sebe.

Mala crna haljina – modni klasik bez premca

Ovaj fashion statement komad definiramo kao nepretencioznu večernju ili koktel haljinicu koju je prva osmislila i dizajnirala neponovljiva Coco Chanel. Chanel je isprva dizajnirala crnu haljinu kako se na njoj ne bi vidjele mrlje i kako bi dobro stajala svakoj ženi neovisno o puti i boji kose. Prva mala crna haljina je bila bez rukava, dužine malo iznad koljena, a u prodaju je puštena 1926.. Opća emancipacija žena je tada postigla da se nose kraće haljine, kraća kosa i kraći rukavi. Coco Chanel je bila pokretačica tog pokreta u području mode koristeći materijale neutralnih boja, prije svega udobni žersej.

Image
Za raskošne trepavice

Od noviteta do klasika: Top maskare za proljeće

Prvenstvena namjena crne haljine je bila za koktel partije, dakle za popodnevne izlaske, ali raznim atraktivnim i skupocjenim dodacima, lako ju je bilo pretvoriti u elegantnu večernju haljinu. Dodavanjem blejzera mogla se koristiti i kao odjeća za posao. Na primjer, jednostavna haljina za koktele se može pretvoriti u večernju haljinu kada joj se doda odgovarajući ukras i duge rukavice, a kada se kombinira sa crnim sakoom i skromnim nakitom, ista haljina se može nositi i na poslovne sastanke.

Od svojih početaka do danas, mala crna haljina doživjela je mnogo transformacija te ju danas možemo kupiti u svim dužinama, krojevima i stilovima. Prikladna je za nošenje tijekom dana kao i u večernjim, posebnijim prilikama, a svojom nas elegancijom i šarmom baš nikad ne razočara.

Toga je čini se itekako svjestan i omiljeni high street brend Mango predstavio cijeli niz crnih haljinica. Od onih ležernih, širokih, pa sve do pletenih i kožnih – Mango kolekcija za proljeće 2021. obilježena je crnim haljinama koje će se svidjeti svakoj ženi.

Naš izbor toip deset novih Mangovih modela pronađi u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Lepršava halter haljina - 249 kuna

Haljina s vezanjem oko vrata savršen je odabir za prve tople noćne izlaske, a sjajno će izgledati i ako na nju stavimo kožnu jaknu ili blejzer.

shimmer fallback

Kožna midi haljina - 549 kuna

Cool midi kožna jakna s pojasom oko struka naglasit će žensku figuru pješčanog sata, a istovremeno izgledati buntovno.

shimmer fallback

Široka haljina-košulja - 249 kuna

Ovakav ultraširoki kroj haljina i košulja jako je trendi ove godine, pa ćemo ga često viđati po ulicama.

shimmer fallback

Pletena haljina s prorezima - 449 kuna

Seksi crna haljina s prorezima prati liniju tijela, a istovremeno je elegantna i zavodljiva. Idealan izbor za poslovne prilike, ali i izlaske u kino ili kazalište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Crna haljina s bijelim printom - 249 kuna

Bijelo cvijeće na crnoj podlozi savršena je romantična kombinacija koja ovu haljinu čini posebnom.

shimmer fallback

Crna blejzer haljina - 349 kuna

Blejzer haljine s pojasom oko struka 'in' su već par godina, a čini se da ćemo ih i ove godine često viđati na trendsetericama.

shimmer fallback

Mala kožna haljina - 349 kuna

Mala, kratka i ultraseksi kožna haljina za noćne izlaske jamči da ćeš biti zamijećena. Izazovna je, ali i elegantna, pa s njom ne možeš pogriješiti.

shimmer fallback

Seksi blejzer haljina s dugim rukavima - 449 kuna

Još jedan primjer kako kroj blejzera može sjajno izgledati u formi haljine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Široka, prozračna crna haljina - 349 kuna

Lepršava, široka i kratka - ovakva haljinica podsjeća na baby doll kroj, ali u crnoj boji ne djeluje samo slatko već i cool.

shimmer fallback

Košulja haljina do poda - 449 kuna

Lagano plisirana košulja-haljina koja seže gotovo do poda idealan je izbor za svaki dan, a lijepo će pristajati svakoj građi tijela.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.