Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Zablistaj

Saznaj svoj tip tijela i odaberi haljinu koja je stvorena za tebe

Vjerujemo da su ti primamljive najnovije trendi kombinacije, ali znaj da imati stila ne znači slijepo pratiti trendove, nego spoznati što odgovara tvom tijelu i karakteru

pexels-anne-985635.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Koliko si puta prošla pored trgovina s predivnim proljetnim haljinama i poželjela da na tebi ta divna haljina izgleda jednako savršeno kao na lutki iz izloga. Odvažiš se, konačno uđeš, probaš haljinu i - razočaraš se. Vjerujemo da su ti primamljive najnovije trendi kombinacije, ali znaj da imati stila ne znači slijepo pratiti trendove, nego spoznati što odgovara tvom tijelu i karakteru i u tom smjeru razvijati svoje odjevne kombinacije. Ne možemo garantirati da će ti baš svaka haljina stajati kao salivena, ali možemo ti pomoći da odabereš one modele koji su stvoreni za tvoju formu tijela.

Image
Naših 12 favorita

Već od 69 kuna: Razigrane Sinsay haljine koje želimo

Četiri su osnovna tipa ženskog tijela, pronađi koji je tvoj i odaberi model haljine koji ti najviše odgovara. One savršene za tebe istaknut će tvoje atribute, a prikriti mane.

shimmer fallback
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Pješčani sat

Ako je tvoja figura u obliku pješčanog sata, imaš vrlo izražene obline. Grudi i bokovi su naglašeni a struk je uzak. Vjerovala ili ne, ako spadaš u ovu kategoriju prava si sretnica jer mnoge žene teže upravo ovom obliku tijela. Najbolje će ti pristajati haljine koje naglašavaju tvoje obline i struk zato ti preporučujemo da biraš one s V izrezom i otvorenim dekolteom kao bi naglasila gornji dio tijela. Ako želiš naglasiti struk odaberi haljine koje su rezane ili one koje se vežu u tom području.

Nikako nemoj nositi baby doll haljine, modele ravnog kroja i oversized krojeve.

shimmer fallback

Oblik kruške

Djevojke s figurom kruške obično imaju naglašen donji dio tijela. Ramena i torzo su sitniji od guze i nogu. Stoga, ako spadaš u ovu kategoriju, fokusiraj se ma gornji dio tijela. Naglašavanjem ramena i struka dobit ćeš balans i istaknuti svoje atribute. Haljina s otvorenim ramenima pravi je odabir za tebe kao i haljine koje otkrivaju tvoj vrat i dekolte. Ako imaš široke bokove koje želiš sakriti, odaberi dulju suknju s visokim strukom. Haljine s detaljima na području grudi također su dobar odabir jer će skrenuti pažnju s donjeg dijela tijela.

Izbjegavaj haljine bez forme i one velikih krojeva. I koliko god ti bile primamljive, probaj zaobići uske kratke haljinice i definitivno zaboravi na volančiće, posebno u predjelu guze i nogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Atletski tip

Ti si još jedna sretnica, jer atletska forma tijela voli većinu krojeva, ali ipak trebaš pripaziti. Tvoji bokovi nešto su uži od gornjeg dijela tijela, točnije od ramena. Iako ne nužno, možeš imati i nešto slabije definiran struk. Ono na što moraš paziti pri odabiru svoje idealne haljine jest da izabereš komad koji će izbalansirati razliku između gornjeg i donjeg dijela tijela i naglasiti tvoj struk. Drugim riječima pokušaj odabirom haljine prividno dobiti figuru pješčanog sata. To možeš postići ako odabereš haljine koje imaju istaknute detalje na tom području, volančiće, prugice, ili jarke boje. A-krojevi i krojevi koji se režu niže u struku vrlo su zahvalni za tvoju formu. Ako želiš grudi ubaciti u prvi plan, odaberi haljine koje imaju V ili U izrez i garantiramo da će svaki frajer okrenuti za tobom.

Izbjegavaj haljine bez naramenica i one s tankim naramenicama koje ne daju dovoljno potpore tvojim grudima. Isto tako drži se podalje prekratkih krojeva jer će dodatno stanjiti tvoje bokove što nikako ne želiš.

shimmer fallback

Oblik jabuke

Oblik jabuke karakterizira istaknut srednji dio tijela. Najčešće je to trbuščić i slabo ili nikako definiran struk. Noge su najčešće mršave, a guza nešto malo manje izražena nego kod ostalih formi. Kako bi izvukla maksimum i zasjala u svojoj haljini, izaberi onu koja naglašava gornji dio tijela. Haljine s remenom ili one koje imaju prirodan pad idealan su odabir za tvoj tip tijela. Slobodno probaš i one A-kroja i haljine na preklop koje će vizualno smanjiti tvoj trbuščić i omogućiti da zabljesneš u punom sjaju.

Nikako nemoj nositi odjeću s horizontalnim linijama jer će te dodatno proširiti, izbjegavaj sve haljine rezane u struku i vrlo uske male haljine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.