Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Danas slavi rođendan

Cate Blanchett glumačka je diva koju obožavamo zbog njezinih uloga, ali i fantastičnog osjećaja za modu

Australska glumica Cate Blanchett jedna je od najtraženijih i najnagrađivanijih glumica svijeta, a stupce tabloida ona puni isključivo svojim modnim izdanjima i glumačkim podvizima, a ne skandalima. Izdvojile smo neke njezine predivne modne trenutke

Cate Blanchett glumačka je diva koju obožavamo zbog njezinih uloga, ali i fantastičnog osjećaja za modu. Danas slavi 51. rođendan
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Cate Blanchett jedna je od onih glumica koje poznajemo po besprijekornom modnom stilu, vrhunskim glumačkim ostvarenjima i vječnoj eleganciji, kao i po tome što ju ne prati baš niti jedan trač niti skandal. U svojoj dugoj karijeri ova velikanka Hollywooda nije se dala uplesti u bilo kakve skandalozne priče, afere, preljube i slične situacije koje često potresaju svijet slavnih i bogatih. Upravo suprotno, ova decentna i samozatajna glumica od svijeta pomno skriva svoj privatan život.

S obzirom na to da danas slavi svoj 53. rođendan, odlučile smo se prisjetiti profesionalnog i fashion puta ove velike glumačke dive. Australka blijede puti i plave kose slavu je stekla 1998. godine ulogom u filmu „Elizabeta“ u kojem je utjelovila veliku englesku kraljicu Elizabetu I.

Inače, zanimljivo je kako se Cate po prvi puta okušala u glumi posve slučajno. Naime, s 18 godina je otišla na putovanje u Egipat gdje ju je zamijetio jedan kasting direktor i upitao ju želi li biti statist u jednom filmu koji se u tom trenutku snimao u Egiptu. Od trenutka kada je stala na taj set kao tek nevažna statistkinja do danas je prošlo mnogo vremena, a Cate je nanizala i nagrade i slavne uloge, no ono što je ostalo nepromijenjeno je njezina strast za glumom.


Nakon putovanja u Egipat Cate se vratila u Melbourne i tamo diplomirala na Državnom institutu dramskih umjetnosti, a od 1992. je glumila u lokalnim kazalištima. 1998. je Cate postala međunarodno prepoznatljiva, a za svoje utjelovljenje Elizabete I. je bila nominirana i za Oscara u kategoriji najbolje glavne glumice. Iako je izgubila od kolegice Gwyneth Paltrow, osvojila je BAFTU-u i Zlatni globus, a od tada do danas njezinom uspjehu nema kraja.

Afirmiravši se kao holivudska glumica Cate se početkom tisućljeća pojavila i u ulozi Lady Galadriel u trilogiji „Gospodar prstenova“ Petera Jacksona, a 2005. je osvojila i Oscara za svoju sporednu ulogu u filmu „Avijatičar“ u kojem je utjelovila Katharine Hepburn.


2007. je Cate Blanchett postala najtraženija i najplaćenija glumica svijeta, a 2008. se odlučila vratiti svojoj prvoj ljubavi, kazalištu, i zajedno sa suprugom voditi Sydney Theatre Company. Danas se Cate Blanchett može pohvaliti s čak sedam nominacija za nagradu Oscar, od čega je dva i osvojila.

Kao što smo već rekle, ova velika glumica ne voli javno govoriti o svom privatnom životu, no poznato je kako joj je suprug dramaturg i scenarist Andrew Upton kojeg je upoznala davne 1996. Par se vjenčao 1997. godine, a imaju i trojicu sinova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.


Osim što ju obožavamo zbog sjajnih glumačkih sposobnosti, Cate Blanchett nas apsolutno oduševljava i svakom svojom pojavom na crvenom tepihu. Uvijek elegantna, a istovremeno modno buntovna, ova diva zna kako oduševiti i gledatelje, ali i modne stručnjake.

Izdvojile smo deset njezinih odličnih stajlinga koji dokazuju da ova glumica ne griješi ni kad je riječ o modi ni kad je riječ o odabiru filmskih projekata na kojima radi.

Cate Blanchett sa svojim osvojenim Oscarom 2005. godine

shimmer fallback

Cate Blanchett poznata je po svojoj ljubavi prema bajkovitim dizajnerskim haljinama

shimmer fallback

Neobični kombinezon za modnu reviju

shimmer fallback

Glamurozna cvjetna haljina za crveni tepih

shimmer fallback

Cate voli elegantna odijela i kombinezone koji naglase njezinu senzualnost

shimmer fallback

Romantična kreacija Elie Saaba za Oscare

shimmer fallback

Cate na rimskom filmskom festivalu 2018. godine

shimmer fallback

Elegantno crno izdanje

shimmer fallback

Oskarovski crveni tepih i Catein hrabar odabir modnog dodatka

shimmer fallback

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.