Znakovi koji mogu pokazati da ti partner nešto skriva

Povjerenje je ključ svake veze i većina odnosa propada jer partneri ne mogu vjerovati jedno drugome

Svi mi imamo tajne, ali ako želimo graditi vezu, povjerenje nam mora biti temelj. Dobra komunikacija je ključna, ali ponekad postoji razlog za sumnju da partner nešto skriva od tebe. Vrlo je važna iskrenost među partnerima i bez nje veza neće opstati. Odnosi među ljudima su zapravo jako krhki i jedna mala skrivena tajna može srušiti sve što se godinama gradilo. 

Postoje znakovi koji vrlo lako mogu pokazati skriva li tvoj partner nešto od tebe. Ukoliko ih primijetiš, moraš reagirati. No, prije nego što učiniš nešto glupo, prikupi informacije.

Donosimo ti moguće znakove koji će ti pomoći da prepoznaš skriva li tvoj partner nešto od tebe. 


via Giphy 

Njegov glas se mijenja 

Ako primjećuješ promjenu visine glasa tvojeg partnera dok razgovara s tobom, možda ti laže. Ako pročisti grlo češće nego inače ili teško diše znači da izmišlja. To je prirodna reakcija njegovog tijela kad se nervira zbog nečega. 

Izbjegava kontakt očima 

Oči mogu otkriti puno emocija, tako da ako partner tijekom cijelog razgovora izbjegava tvoj pogled, to je zato što ne želi da nešto otkriješ. Možda možeš vidjeti strah u njegovim očima i zato te ne želi pogledati. 

Njegovi odgovori su nejasni 

Komunikolozi tvrde da ako osoba gleda na desnu stranu dok odgovara na pitanje to znači da se pokušava prisjetiti neke uspomene, a ako gleda na lijevu znači da laže. Ako su partnerovi odgovori nejasni ili neobično detaljni, a dok ih izgovara gleda na lijevu stranu, on laže. Još jedan znak za razotkrivanje je kada on na tvoje pitanje odgovori protupitanjem jer tako pokušava samo dobiti nešto više vremena za smišljanje laži. 


via Giphy 

Nervozan je kada ste sami 

Tajne mu stvaraju nemir, pogotovo kada ste sami i kada u blizini nema nikoga na koga bi tvoja pažnja mogla biti usmjerena. Bit će pod stresom, moći ćeš osjetiti njegovu nervozu i želju da ode. Ako tijekom razgovora tvoj partner odmiče tijelo od tebe to može biti znak da nešto skriva. Grickanje noktiju znak je nesigurnosti ili tjeskobe. Drugi način da prepoznaš laže li  jest gledanje onoga što radi rukama. Ako tvoj partner obično ne drži ruke u džepovima, ali odjednom počne to raditi, pokazuje znak nervoze i panike te tako vidiš da laže ili šuti o nečemu vrlo važnome. 

Usmjerava pažnju na druge 

Kada tvoj partner želi skrenuti pažnju sa sebe, stavlja fokus na druge jer se osjeća krivim zbog nečega. Pokušava preusmjeriti pažnju na nešto što ti ili tvoji prijatelji i obitelj radite krivo kako bi se netko drugi loše osjećao uz njega. 

Uvijek ima svoje 'pokeraško lice' 

Budući da izrazi lica mogu puno reći o tome kako se netko osjeća, ako tvoj partner ima što sakriti, možda će pokušati održati bezizražajno lice. Ako ne mijenja izraze, nećeš ga moći lako pročitati.


via Giphy 

Previše trepće 

Učestalo treptanje može biti znak laganja. Laganje je stresno, a pod stresom se povećava broj treptaja. Dakle, ako primijetiš da tvoj partner trepće više nego inače, možda ti laže.

Baca krivnju na tebe 

Čuvanje tajni od tebe može mu nabiti osjećaj krivnje jer nije iskren prema tebi kako bi trebao biti. Tako bi mogao "puknuti" i pokušati baciti osjećaj krivnje na tebe i natjerati te da razmišljaš gdje si ti pogriješila i što nije u redu s tobom. 

Radi više nego inače 

Ako se njegova gomila posla ne može objasniti nedavnim napredovanjem ili godišnji obračunom, on te laže. Ako tvoj partner ima više razloga da ostane kasno na poslu ili ima više poslovnih putovanja nego inače, možda posao koristi kao izgovor za prikrivanje nečega.

Vaš seksualni život više ne postoji 

Ako osjetiš da tvog partnera više ne zanima seks s tobom, vrijeme je da s njim ozbiljno razgovaraš. Može biti da tvoj partner već ima nekoga tko ispunjava njegove seksualne potrebe i skriva činjenicu da te vara.


via Giphy

Odjednom se uređuje gdje god da ide 

Ako partner iznenada počne vježbati i obnavljati svoj ormar, vjerojatno pokušava nekome biti privlačniji. Ako izgleda isto oko tebe, ali puno bolje za posao ili društvene događaje, možda pokušava zavesti drugu ženu. 

Teško je doći do njega

Ako ti je teško saznati gdje ti je dečko ili on ne odgovara na tvoje pozive ili poruke, to je ujedno i znak da je teško doći do njega na emocionalnoj razini. Nekada bi ti mogla biti i u njegovome naručju, ali osjećati se kao da je njegovo srce i um s nekim drugim. To je znak da je tvoja veza nažalost gotova. 

Ne smiješ dirati njegov mobitel 

Iako je privatnost važna, ne bi trebao postojati razlog da ti partner ne dozvoljava da korištiš njegov mobitel. Ako neprestano prima poruke, a ne dopušta ti da vidiš od koga, apsolutno nešto skriva od tebe.


via Giphy

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.