Ženska ejakulacija više nije mit!

Malo upućeniji seksualni partneri već odavno uživaju upravo u ženskoj ejakulaciji pa čak to smatraju vrlo uzbudljivim jer mogu biti sigurni da i njihova partnerica uživa...

Kada i nama ženama netko spomene žensku ejakulaciju, pojavi nam se veliki upitnik iznad glave. Da, naravno, većina je čula ili načula nešto o tome, a svaka deseta je i nešto pročitala u vezi te teme. Šest od deset žena vjerojatno je saznalo za žensku ejakulaciju zahvaljujući Samanthi i njezinoj lezbijskoj prijateljici u seriji „Seks i grad“, dok troje od deset žena ne vjeruje da to postoji.

No, u bilo kojoj da ste skupini, ne brinite. Do nedavno niti stručnjaci nisu znali ili bolje rečeno nisu bili sigurni što se to događa u ženskom tijelu da vrijeme orgazma, niti su bili sigurni može li se izlučevina koja se javlja za vrijeme orgazma nazvati ejakulacija. Naime, neki su stručnjaci čak do nedavno tvrdili da ejakulacija kod žena u biti samo izgubljena kontrola nad mjehurom za vrijeme velike uzbuđenosti, odnosno da su žene za vrijeme orgazma ispustile malo urina, što je naravno moguće, ali nije ista stvar o kojoj pričamo.

Ipak, daljnja istraživanja i testiranja su pokazala da ženski ejakulat sadrži vrlo sličan sastav ejakulatu kod muškaraca (naravno, bez sperme). Osim enzima, u ženskom ejakulatu se nalazi glukoza, što može izazvati lagani, slatkasi miris. Također, sadrži i druge elemente koji se također mogu naći i u urinu. Ono što je možda najveća razlika između muškog i ženkog ejakulata je količina. Ženski ejakulat nije obilan kao muški, pa je zbog toga tako dugo ostao „mala ženska tajna“.

Mala ženska tajna

Kao što smo već i spomenuli, ta „mala ženska tajna“ toliko je bila i tajnovita samim ženama, da su i one same mislile da su tijekom orgazma ispustile malu količinu urina, zbog čega su se mnoge žene suzdržavale upravo od doživljavanja orgazma. Često su i njihovi partneri imali krivu predodžbu o tome što se događa u ženskom tijelu za vrijeme orgazma, te bi stekli krivi dojam, koji nije dobro utjecao na samopouzdanje žena tijekom seksa.

Mnoge žene su u vezi tog problema tražile savjet liječnika, svojih prijateljica i to iz straha da ne ispuste urin za vrijeme seksa. S druge strane, malo upućeniji seksualni partneri već odavno uživaju upravo u ženskoj ejakulaciji, pa čak to smatraju vrlo uzbudljivim jer mogu biti sigurni da i njihova partnerica uživa s njim, budući da se ejakulacija ne može „odglumiti“.

Ženska prostata

Sada, kada smo utvrdili da žene zaista mogu ejakulirati za vrijeme orgazma, postavlja se pitanje od kuda dolazi ta ejakulacija?

Vjerovali ili ne, sve žene imaju isto kao i muškarci fukcionalnu prostatu, otprilike veličine palca, koja okružuje mokraćni kanal. Baš kao i muška prostata, i ženska prostata počinje s proizvodnjom ejakulata za vrijeme puberteta. Upravo to osjetljivije područje žlijezde koje se nalazi uz rodnicu naziva se još i G-točka, o čijem se postojanju posljednje vrijeme puno razgovaralo.

Kada se stimulira upravo ta G-točka mnoge žene dožive ejakulaciju, nešto drugačiji i intenzivniji orgazam, nego što je orgazam postignut stimulacijom klitorisa. Također, postoji mogućnost da neke žene ejakuliraju i prije doživljavanja orgazma, odnosno tijekom seksualnog uzbuđenja, pa čak i bez stimulacije G-točke.

Naime, mišićno tkivo koje ukružuje žensku prostatu steže se za vrijeme orgazma, te istiskuje sadržaj žljezde, odnosno ejakulat. Kao što smo spomenuli količina ejakulata je mnogo manja nego kod muškaraca, no ipak određene žene ipak imaju drugačije iskustvo, odnosno, imaju mnogo veću količinu ejakulata nego što je možda uobičajno.

Najbolji način stimuliranja G-točke je ritmičkom masažom prstima, penisom ili nekim drugim pomagalom.
Također, nikako nemojte zaboraviti da mnoge žene nikada ne dožive vaginalni orgazam ili vrlo rijetko, te da su orgazmi koji su rezultat stimulacije klitorisa mnogo češći.

Vjerujemo da ste u ovom članku saznali nešto više o sebi, što do sada niste znali, no ono što je najvažnije je da kada birate seksualnog partnera da možete s njim iskusiti sve ljepote ženskog orgazma. Nadamo se da imate partnera koji će u vašem zadovoljstvu uživati jednako kao i u vlastitom.

(vam)

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.