Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Samo hrabro!

Želiš inicirati seks, ali ne znaš kako? Evo nekoliko savjeta

Misliš da su muškarci ti koji trebaju inicirati seks ili ti je neugodno sama pokrenuti stvari? Ovo pitanje muči mnoge žene, a mi ti donosimo nekoliko savjeta i trikova uz koje ćeš se opustiti i prepustiti nesputanom izražavanju svojih seksualnih želja.

henri-meilhac-QjPc0bQtSNw-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

Tradicionalno je uvriježeno mišljenje da su muškarci ti koji uvijek žele seks. Međutim, ne postoje istraživanja koja dokazuju da je seksualna želja i nagon muškaraca imalo jači od onog žena, samo se radi o tome da su žene društveno naučene biti sramežljivije u iskazivanju svojih želja. Neke osobe bez problema mogu ući u zavodnički mode, dok je za neke to nelagodno – ne znaju što bi sa sobom, osjećaj srama samo raste, a atmosfera je sve samo ne seksualna. Ako se pronalaziš u ovom drugom opisu, ne očajavaj – to nije ništa novo niti si jedina na svijetu! Srećom, imamo par savjeta u rukavu kako inicirati seks bez osjećaja nelagode.

Image
Briga za zdravlje

Sumnjaš da ti štitnjača radi probleme? Ovo su prvi znakovi upozorenja

Na jedno smo mjesto sakupili glavne savjete stručnjaka i seksologa koji su otkrili kako razbuktati strasti u spavaćoj sobi bez osjećaja srama. Saznaj što sve učiniti kako bi se osjećala slobodnije i opuštenije u ovom aspektu te u konačnici bila zadovoljnija svojim seksualnim životom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Bilo tko može inicirati seks

Iniciranje seksa nije rezervirano samo za određen spol – suprotno mišljenju nekih kako je to isključivo domena muškaraca. Želja za seksom u većoj je ili manjoj mjeri zajednička svima, neovisno o spolu, a u skladu s time svaka osoba koja želi seks potpuno je slobodna napraviti prvi korak. Napraviti prvi korak odnosi se više na skeniranje situacije nego na definitivan početak seksa, jer se ipak prije moraš uvjeriti želi li druga osoba seks. Budi otvorena za istraživanje i suptilno ispitaj situaciju te se zatim baci na "zagrijavanje" atmosfere. Statistike pokazuju da muškarci obožavaju kada žene iniciraju seks pa ti to može biti dodatni poticaj.

shimmer fallback

Nema univerzalnih pravila

Ne postoje univerzalna pravila što činiti, a što ne kako bismo inicirali seks, ali postoje neke smjernice koje mogu pojasniti stvari malo bolje. Dobro je imati na pameti da se ljudi vole osjećati željenima, a često je personaliziraniji pristup dobitna kombinacija. Iskren kompliment otvara vrata. Također, važno je ne zaboraviti da kod svih seksualnih stvari, što smo mi jasniji, to su manje šanse za greške, zabune, nerazumijevanja i pogrešna shvaćanja. Ako želiš seks sa svojim partnerom, jasno to kaži. Ako želiš brzinski seks, jasno reci. Ako želiš dati oralni seks, jasno to izreci. Komunikacija u seksu ključna je kako bi seks bio svima super iskustvo.

shimmer fallback

Nelagodno i čudno može biti samo ako ti situaciju učiniš čudnom

Ako nikada prije nisi inicirala seks, možda će ti se činiti čudno, no sve je čudno kada to radimo prvi put. Jako je lako izgubiti se u svojoj glavi, osjećajima i mislima, stoga nemoj razmišljati previše jer se time gubi spontanost. Naravno, procijeni situaciju, ali ako vidiš da druga osoba uživa, nemoj se brinuti radiš li nešto krivo jer je ponekad očito da je sve odlično, samo smo mi ti koji situaciju učinimo neobičnom i čudnom. Budi opuštena i spontana i sve bi trebalo proći dobro.

shimmer fallback

Praksa čini čuda

Znamo da je kliše, ali je istina. Što više izlaziš iz zone komfora i iniciraš seks, to će ti iniciranje postati ugodnije, prirodnije i osjećat ćeš se u pogledu toga sve bolje. S praksom dolazi i samopouzdanje, koje je realno jako seksi. Tako da je pravilo jednostavno - baci se na posao što prije i uskoro ćeš postati prava maherica u iniciranju seksa, a time ćeš se osjećati i moćno, samopouzdano i više seksi no ikad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.